Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Witam! Sprawa wygląda następująco: Posiadam aktualnie cegłę o nazwie: Xiaomi Redmi Note 7 Pro Telefon od samego przyjścia był odblokowany, tj oem, bootloader, ogólnie wersja "Unlocked". Jak wiadomo, lub nie, taki telefon o tych właściwościach blokuje niektóre funkcje, możliwości. Tak było i teraz, nie mogłem dla przykładu pobrać z Google Play aplikacji Netflix, głupi przykład; zarejestrować się do McDonalds, a jak już udało mi się z innego telefonu, to nie mogłem korzystać z promocji, bo powodem było podejrzenie o zrootowanie telefonu (nie, telefon nie posiadał roota, sprawdzałem przed tym). Chcąc to odmienić posłużyłem się tym oto poradnikiem: https://c.mi.com/thread-1785641-1-1.html Zrobiłem wszystko wg niego, telefon padł, próbując co jakiś czas restartu. Pierwsze zdjęcie to podgląd stanu telefonu (z początku było wszystko true), a drugie to podgląd jak telefon aktualnie wygląda. Dziękuje i proszę o pomoc. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Looteri
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 6 minut temu, dzidexx napisał: Zablokowałeś Bootloader na zmodyfikowanym Miui. Efekt normalny. Spróbuj "wipe data". Sądzę jednak, że będziesz musiał wgrywać system w trybie edl. Wipe data nic nie dało...
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Masz chińską wersję RN7 pro. Zablokowałeś bootloader z wgranym globalem. Spróbuj wgrać odpowiedni rom przez chiński mipcsuit. Jeśli nie przejdzie to tylko edl a to już wymaga autoryzowanego konta.
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 4 minuty temu, mariusz.ur napisał: Masz chińską wersję RN7 pro. Zablokowałeś bootloader z wgranym globalem. Spróbuj wgrać odpowiedni rom przez chiński mipcsuit. Jeśli nie przejdzie to tylko edl a to już wymaga autoryzowanego konta. tylko problem jest taki, że komputer nic nie widzi, a telefon jest podłączony.
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Masz zainstalowane sterowniki adb i Mipcsuit 3.0 beta China edition? Edytowane 21 Stycznia 2020 przez mariusz.ur
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 6 minut temu, mariusz.ur napisał: Masz zainstalowane sterowniki adb i Mipcsuit 3.0 beta China edition? mogę prosić o linki ? 10 minut temu, mariusz.ur napisał: Masz zainstalowane sterowniki adb i Mipcsuit 3.0 beta China edition? ok mam, co teraz
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Skoro telefon jest tylko w trybie recovery, podłącz do pc, uruchom Mipcsuit (poszukaj tłumaczenia bo nie pamiętam). Program może pobrać i zainstalować wersję romu lub sam wskazujesz ścieżkę do romu wcześniej pobraną.
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 Przed chwilą, mariusz.ur napisał: Skoro telefon jest tylko w trybie recovery, podłącz do pc, uruchom Mipcsuit (poszukaj tłumaczenia bo nie pamiętam). Program może pobrać i zainstalować wersję romu lub sam wskazujesz ścieżkę do romu wcześniej pobraną. to ma być w zip czy innym formacie?
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 No w recovery to zip. I uważaj na wersję miui, bo tam chyba ARB jest w RN7pro
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 3 minuty temu, mariusz.ur napisał: No w recovery to zip. I uważaj na wersję miui, bo tam chyba ARB jest w RN7pro https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?device=1700360 stąd?
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ty masz chińską wersję a nie indyjską. Masz pudełko z chińskim napisami? Musisz zainstalować chiński rom
Looteri Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) 20 minut temu, mariusz.ur napisał: No w recovery to zip. I uważaj na wersję miui, bo tam chyba ARB jest w RN7pro zrobiłem to, ale nadal jest to samo. 12 minut temu, mariusz.ur napisał: Ty masz chińską wersję a nie indyjską. Masz pudełko z chińskim napisami? Musisz zainstalować chiński rom tak, po chińsku... Mógłbym prosić o link do chińskiej wersji Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Looteri
mariusz.ur Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/violet/roms-cn-stable/
Looteri Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 1 minutę temu, mariusz.ur napisał: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/violet/roms-cn-stable/ czy backdoor nie uszkodzi jeszcze bardziej? Mam wersje 11.0.6 a tutaj jest 11.0.4
mariusz.ur Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Przed chwilą, Looteri napisał: czy backdoor nie uszkodzi jeszcze bardziej? Mam wersje 11.0.6 a tutaj jest 11.0.4 Już bardziej nie uszkodzisz. Nie ma wyższej chińskiej stabilnej wersji. Nawet nie wiem czy w ogóle mipcsuit zezwoli na instalację. Duże prawdopodobieństwo, że tylko instalacja w trybie edl będzie możliwa. Próbuj bo nie masz już nic do stracenia.
Looteri Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 4 minuty temu, mariusz.ur napisał: Już bardziej nie uszkodzisz. Nie ma wyższej chińskiej stabilnej wersji. Nawet nie wiem czy w ogóle mipcsuit zezwoli na instalację. Duże prawdopodobieństwo, że tylko instalacja w trybie edl będzie możliwa. Próbuj bo nie masz już nic do stracenia. no niestety... to jak się zabrać i czy w ogóle się zabierać za edl?
mariusz.ur Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 To pozostaje micenter, albo szukasz kogoś z autoryzowanym kontem.
Looteri Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 6 godzin temu, mariusz.ur napisał: To pozostaje micenter, albo szukasz kogoś z autoryzowanym kontem. Posiadam autoryzowane konto, inne i co dalej?
Nezumi Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Serwis lub autioryzowane konto serwisowe. Poradniki są na forum/google jak i podobne tematy.
Rekomendowane odpowiedzi