zulu Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Error 1 błąd lasera. laser się kręci i świeci. rozebrałem wyczyściłem kurz i włoski przy silniku i dalej nic. w necie można kupić cały zestaw czujnik lasera lub sam silniczek. https://allegro.pl/oferta/lds-czujnik-laser-do-odkurzacza-roborock-s50-7619475526 teraz nie wiem co zrobić . Może ktoś miał podobny problem. może warto kupić cały czujnik LDS. jeśli to nie pomoże to pieniędzy w błoto , to lepiej bym kupił nowszy model. zestaw około 400 zł sam silniczek 40 zł. próbowałem chyba wszystkiego. (reset, rozebranie czyszczenie. wymiana gum pasek. ) ps : w tej chwili odłączyłem baterie i po jakimś czasie chce podłączyć i resetować jeszcze raz. mając nadzieje że w pamięci jest po prostu datownik odłączający po 3 latach.
pafcioo Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Miałem taki problem wczoraj w moim S50. Znalazłem na Youtube filmik z rozwiązaniem tego problemu jak podłączają do silniczka baterię 9V. W opisie było napisane, żeby podłączyć na kilka minut. Tak zrobiłem trochę w jedną stronę pokręciłem silniczkiem, trochę w drugą i działa. Wczoraj odkurzył cały dom i dzisiaj go testuję - też działa.
neomaniek Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Dnia 14.02.2020 o 14:01, pafcioo napisał: Miałem taki problem wczoraj w moim S50. Znalazłem na Youtube filmik z rozwiązaniem tego problemu jak podłączają do silniczka baterię 9V. W opisie było napisane, żeby podłączyć na kilka minut. Tak zrobiłem trochę w jedną stronę pokręciłem silniczkiem, trochę w drugą i działa. Wczoraj odkurzył cały dom i dzisiaj go testuję - też działa. Witam. I jak udało się naprawić usterkę? Jak tak to w jaki sposób. Pozdrawiam
Adis1984 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Miałem dziś właśnie taki error 1 błąd lasera, tylko że u mnie ten laser się nie kręcił. Nie miałem baterii 9V ale można wykorzystać kabel USB uciąć wtyk od strony urządzenia i będą tam kabelki czerwony i czarny, przyłożyć je tymi samymi kolorami do silniczka, u mnie pomogło, zobaczymy na jak długo ale i tak już nowy silniczek zamówiłem.
Acid Opublikowano 5 Lutego 2025 Opublikowano 5 Lutego 2025 Cześć, nie zawsze wymiana silnika lasera pomaga na błąd 1 w Roborock. Lasery mają różną budowę i czasem trzeba dokonać dokładnego czyszczenia mechanizmów aż do samego łóżyska i koszyka lasera. W serwisie MICenter zajmujemy się naprawą błędu 1 szerzej do wielu modeli.
Rekomendowane odpowiedzi