Bobson Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Witam, problem dotyczy aplikacji Go Locker w EX launcher, mianowicie chciałem zmienić lancher tutaj wszystko działa jak nalezy, problem pojawił sie gdy chciałem zmienić ekran blokady. Pobrałem w/w aplikacje, po wybraniu blokady i zablokowaniu telefonu a następnie ponownym jego odblokowaniu, nie pojawia się żadna blokada, a klkniecie czegokolwiek jest niemożwliwe, ekran po prostu nie reaguje. Aby to naprawić zmuszony jestem przycisnać przycisk HOME i wszystko działa. Czasem zdarzy sie po dłuższym czasie gdy telefon jest zablokowany pojawia sie stary ekran blokady jeszcze ten z MIUI. Da się to jakoś zrobić? :>
ZduneX25 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Dodaj do autostartu i możliwe, że musisz dodać uprawnienia admina dla apki (do blokowania ekranu), potem wyłącz systemowy ekran blokady i dopiero ustaw opcje w nowym.
Bobson Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Jak wyłączyć systemowy ekran blokady? ;D Masz na myśli ustawienia > blokada? Oraz z uprawnieniach tej aplikacji nie ma nic zwiazanego z blokowaniem ekranu, jedynie co to pokaż pływajace okna Edytowane 8 Marca 2015 przez Bobson
ZduneX25 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Bo źle szukasz, Zabezpieczenia - Administratorzy urządzenia
Bobson Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Racja jest takie coś i apka nie miała uprawnień. Teraz wszystko działa, stara blokada sie nie pojawia za jej miejsce wskoczyła nowa ^^ Dzięki, miłego dnia
Veronique228 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Mam właśnie problem z ekraniem blokady wyłączyłam go a zamiast niego chciałam włączyć X locker, ale ten działa tylko gdy jest w tle, gdy wyczyszczę aplikacje w tle to automatycznie znika i ekran wogóle się nie blokują, jakaś rada ? (dopiero poznaje MIUI, więc proszę o wyrozumiałość )
ZduneX25 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Takie same rady jak wyżej , włącz autostart w panelu starowania dla tej apki i uprawienie do blokowania do blokowania ekranu w administracji.
Veronique228 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Takie same rady jak wyżej , włącz autostart w panelu starowania dla tej apki i uprawienie do blokowania do blokowania ekranu w administracji. A mógłbyś mnie bardziej pokierować co dokladnie kilkać i gdzie ? Bo zaraz nawłączam co nie trzeba a mam MIUI 7 Aktywowałam locker w administratorach urządzenia i w ułatwieniach dostępu --> uslugi jest włączony, a nadal jak zablokuje ekran przyciskiem to on wygasa i sie nie blokuje, nie ma wogóle ekranu blokady Edytowane 29 Września 2015 przez Veronique228
ZduneX25 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Pulpit > Panel Sterowania > Uprawnienia > Autostart, szukasz swój locker i dajesz checkboxa na on.
Veronique228 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Dzięki !! Usunęłam ta ikonkę z pulpitu i miałam w siatce aplikacji Już bede wiedzieć co i jak EDIT: Po wyłaczeniu i właczeniu dalej nie ma ekarnu blokady, włącza się tylko gdy działa w tle, mimo ustawień tego co miałam zrobić (i zrobiłam) :/ Edytowane 29 Września 2015 przez Veronique228
Rekomendowane odpowiedzi