Arecki128 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Czy Ktoś wie jak wyciągnąć z odkurzacza nazwy wszystkich plików dźwiękowych? Wraz z aktualizacją S5 do wersji firmware 2008 doszły nowe komendy ( np od sprzątania wybranych pomieszczeń) ,które są po chińsku ( brakujące pliki .Wav) Część plików się domyśliłem z czego jestem bardzo dumny : resume_room.wav room.wav room_complete.wav room_failed.wav stop_room.wav Nie mniej jednak cały czas nie mam pełnej listy. Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Arecki128 1
Arecki128 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Hej Mały update. Koledzy z innego wątku mi pomogli więc przesyłam nowe tłumaczenie dla najnowszego softu. Nowa paczka jest do pobrania tutaj: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=05271899944046197113 Jeśli ktoś ma możliwość proszę o reupload pliku na lepszy serwer. Ponadto Przesłuchałem stare tłumaczenie. Poprawiłem kilka literówek i w kilku miejscach kosmetycznie zmieniłem komunikat. W nowym tłumaczeniu pojawiło się nieco więcej zmian Oto Lista: ding Pozostawiam bez zmianresume_roomWznawiam czyszczenie wyznaczonych pomieszczeń.roomRozpoczynam czyszczenie w wyznaczonych pomieszczeniach.room_complete Zakończono czyszczenie wyznaczonych pomieszczeń. Wracam do stacji dokującej.stop_clean Odkurzanie zakończone.stop_room Odkurzanie pomieszczeń zakończone. binout_error10 Filtr jest zapchany. Usuń pojemnik na kurz i wyczyść filtr bl_recovery_bootfailed Uruchomienie nie powiodło się. Przywracanie ustawień fabrycznych. Zajmie to do pięciu minut. bl_recovery_failed Odzyskiwanie awaryjne nie powiodło się. Spróbuj ponownie bl_recovery_start Rozpoczęto odzyskiwanie awaryjne. Zajmie to do pięciu minut. bl_recovery_retry Rozpoczęto ponownie odzyskiwanie awaryjne. Zajmie to do pięciu minut. bl_recovery_updatefailed Awaryjna aktualizacja nie powiodła się. Przywracanie ustawień fabrycznych. Zajmie to dopięciu minut. error5 Błąd pięć. Usuń i wyczyść szczotkę główną wraz z łożyskiem. error24 Błąd dwadzieścia cztery. Wirtualna ściana lub strefa zabroniona została wykryta. Odsuń robot w inne miejsce. map_restore Mapa została przywrócona. Rozpoczęto ładowanie. no_power_charging Poziom naładowania akumulatora jest niski. potrzebuję więcej czasu na ładowanie. positioning Orientuję się. Proszę czekać. restart_backtodock_ignore_forbidden_zone Pozycja nieznana. Wirtualna ściana lub strefa zabroniona jest niewłaściwa. Kontynuuje ładowanie. restart_clean_fromdock Pozycja nieznana. Rozpoczynam nowe sprzątanie aby od tworzyć mapę. restart_clean_nodock Pozycja nieznana. Mapa nieprawidłowa. Rozpoczynam nowe sprzątanie. resume_backtodock Pozycja nieznana. Mapa nieprawidłowa. Wznawiam powrót do stacji dokującej. resume_spot Pozycja nieznana. Mapa nieprawidłowa. Wznawiam czyszczenie punktowe. room_failed Zakończono czyszczenie wyznaczonych pomieszczeń. Niektóre pomieszczenia nie zostały sprzątnięte room_partialdone Zakończono czyszczenie wyznaczonych pomieszczeń. Niektóre miejsca nie zostały sprzątnięte saving_map Zapisuję Mapę. Proszę czekać. stop_scheduled_clean Pozycja nieznana. Zaplanowane czyszczenie zostało anulowane. sysupd_notready Naładuj akumulator do conajmniej dwudziestu procent zanim rozpoczniesz aktualizację oprogramowania. sysupd_start Aktualizuję oprogramowanie. Zajmie to od pięciu do dziesięciu minut. wifi_reset Resetuję WiFi. zone_partialdone Zakończono czyszczenie wyznaczonych miejsc. Wracam do stacji dokującej. Niektóre miejsca nie zostały sprzątnięte 2
Alicja24 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Super robota. Może teraz jakiś toturial jak to wgrać, 99% użytkowników nie wie co z tym zrobić więc twoja robota na marne.
major125 Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Dnia 27.01.2020 o 19:06, Alicja24 napisał: Super robota. Może teraz jakiś toturial jak to wgrać, 99% użytkowników nie wie co z tym zrobić więc twoja robota na marne. W linku poniżej znajduje się opis jak wgrać komunikaty w j. polskim. U mnie zadziałało z pikiem od Arecki128 https://smartme.pl/jak-wgrac-jezyk-polski-do-roborock-s50-i-xiaomi-vacuum-v1-poradnik/
Tom45Tom Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Mam s50 firmware 2008. Postępuję zgodnie z instrukcją. Apka XVacuum firmware połączyła się z roborock s50, pokazał się token, rozpoczął wgrywanie pliku od Arecki128. Komunikat sukces. Wychodzę z apki. Robocik dalej gada po staremu co robię źle, POMOCY Czy trzeba gdzieś kliknąć jeszcze aby zmienić głos ??? Edytowane 12 Lutego 2020 przez Tom45Tom
Tom45Tom Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Poradziłem sobie. Zmienilem nazwę paczki na: Janusz.pkg i poszło od razu.
Sqize Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Hej, Jest możliwość wgrania polskiego głosu do Roborocka S50 z softem 3.5.7_002008 ?
Umik Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dnia 17.04.2020 o 19:11, Sqize napisał: Hej, Jest możliwość wgrania polskiego głosu do Roborocka S50 z softem 3.5.7_002008 ? Tak
Sqize Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kurczę, mam zainstalowaną apkę, łączę się z odkurzaczem ale nie wyświetla mi się token, Wiesz może co może być przyczyną?
Umik Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Reset wifi w odkurzaczu (równocześnie przytrzymaj oba zew. przyciski na odkurzaczu), wgranie głosów, ponowne sparowanie odkurzacza.
Tom45Tom Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Odkurzacz i telefon na tym samym Wi-Fi XVacuum_Firmware_3.0.1, nowsza wersja XVacuum też mi nie odczytała tokena
tomi171 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Witam. Czy ktoś posiada oryginalny wyciągnięty z S5 głos angielski?
meriox Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Czy to prawda, że w najnowszym sofcie nie trzeba dogrywać języka polskiego bo są już dostępne?
wojtekgumis Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Nie wydaje mi się.. wlasnie dzis zaktualizowałem do 3.5.8. I nie widzę żadnych zmian. Ktoś coś zauważył?
Pal Opublikowano 16 Lutego 2021 Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Czy mógłbym liczyć na reupload polskiego pakietu głosów dla ostatniej wersji softu? Z góry dziękuję! Edytowane 16 Lutego 2021 przez Pal
ermaco2pl Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) Jest szansa na reupload tej paczki z glosami? Czy w wersji s50 - 3.5.8_002034 doszly jeszcze jakies nowe komunikaty? Edytowane 2 Listopada 2022 przez ermaco2pl 1
Marcin24 Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 Witam Czy jest jakaś możliwość wgrania polskiego języka do s7 Mam tylko takie do wyboru
yeti1963 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Dzień dobry. Mam problem z językiem polskim do Roborock S5. Nie działa w pełni. Nie chce wgrać się z pliku "pl2-marta.pkg"( może jest uszkodzony) a z innych jest niepełny. Czy ktoś może pomóc?
Rekomendowane odpowiedzi