Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mibox zakupiony kilka dni temu działał jedna dobe, został sparowany z pilotem, logowanie w aplikacjach, wszystko było Ok dziś po podłączeniu do gniazdka i hdmi do tv (był odłączony na dwa dni zupełnie) kompletnie nie reagował na nic, po wciśnięciu na pilocie kilkakrotnie power i ‚o’ włączył się na ekranie dolny pasek z ikonami pojawiło się coś jakby logo, wszystko zniknęło po chwili znowu pojawiło się to samo i tak kilkakrotnie. Po wyłączeniu miboxa pilotem i odłączeniu zasilania przestał w ogóle reagować na cokolwiek. Na ten moment nie świecą się diody po włączeniu zasilacza do prądu i co za tym odzie sprzet nie reaguje na nic. Ktoś ma pomysł co mu dolega? Wadliwy egzemplarz?

Opublikowano
21 godzin temu, kola01 napisał:

wgraj najnowszy firmware (ATV 9 beta 3).

Jak sprzęt jest na gwarancji, to lepiej poprzestać na resecie, żeby potem się nie okazało, że wgranie systemu jest powodem do odmowy naprawy gwarancyjnej.

Opublikowano

Co za bzdury. Przecież to jest system od XIAOMI. W kompie za wgranie nowej wersji Windowsa też tracisz gwarancję? Zastanów się kolego dwa razy co piszesz.

• Like 1
Opublikowano

Oddaj telefon Xiaomi z uwalonym systemem, podczas instalacji, to sam się przekonasz za co uwalają gwarancję, jeżeli instalacja była inna niż oficjalna OTA (ATV jest wersją beta, to nie jest oficjalna wersja rozprowadzana przez OTA).

Opublikowano

Po pierwsze, to producent sam udostępnia publicznie ten firmware i zainteresowanych zachęca do testowania. Jak chyba sam rozumiesz, nie może z tego powodu unieważnić gwarancji.

Po drugie jak odda uwalonego mi boxa to nikt nie analizuje co tam w nim były wgrywane,

Po trzecie, nie słyszałem, żeby komukolwiek serwis producenta odrzucił gwarancję z powodu wgrywania oprogramowania tego producenta (nie ważne czy po kablu czy po OTA).

Po czwarte, nie słyszałem, żeby w ogóle komukolwiek serwis producenta odrzucił gwarancję z powodu wgrywania czegokolwiek. Tylko, nie pisz, że Tobie  i 15-tu Twoim kolegom  się to przydarzyło, bo to będzie co najmniej niepoważne i niewiarygodne.

Takie opinie piszą osoby, które boją się cokolwiek zrobić telefonem czy innym urządzeniem "bo się zepsuje" albo "bo stracę gwarancję". Komentarz jest chyba zbędny.

Opublikowano
Dnia 29.12.2019 o 22:57, kola01 napisał:

Po pierwsze, to producent sam udostępnia publicznie ten firmware i zainteresowanych zachęca do testowania. Jak chyba sam rozumiesz, nie może z tego powodu unieważnić gwarancji.

Po drugie jak

Ten FW nie był udostępniony publicznie.

Po drugie jak odda uwalonego mi boxa to nikt nie analizuje co tam w nim były wgrywane,

Po trzecie, nie słyszałem, żeby komukolwiek serwis producenta odrzucił gwarancję z powodu wgrywania oprogramowania tego producenta (nie ważne czy po kablu czy po OTA).

Po czwarte, nie słyszałem, żeby w ogóle komukolwiek serwis producenta odrzucił gwarancję z powodu wgrywania czegokolwiek. Tylko, nie pisz, że Tobie  i 15-tu Twoim kolegom  się to przydarzyło, bo to będzie co najmniej niepoważne i niewiarygodne.

Wgranie systemu uwalonego z winy użytkownika kosztuje 50-100 zł i nie podlega to gwarancji, może CCS sam sobie zrobił taki cennik, bez wiedzy Xiaomi?

Takie opinie piszą osoby, które boją się cokolwiek zrobić telefonem czy innym urządzeniem "bo się zepsuje" albo "bo stracę gwarancję". Komentarz jest chyba zbędny.

Swój telefon rootowałem, bawiłem się softami, ale wiem z czym do się wiąże.