WoZZowskY Opublikowano 14 Maja 2022 Opublikowano 14 Maja 2022 Witam, macie może jeszcze jakiś działający link do programu do flashowania modułu BLE? Stary link nie działa.
o0sheller0o Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Hej, brat wgrał soft ze zwykłej M365 do M365 Pro. Hulajka umarła - nie wyświetla nic. Prawdopodobnie zły soft BLE. Wymieniłem sterownik główny, nie ruszyła. Przy próbie połączenia z apkami pokazuje, że się łączy, ale ze zwykłą hulajnogą, a nie pro. Czy jeśli wymienię ekran z całą płytką na nowy z wersji PRO, to to ruszy? Pozdrawiam
Battery_Saver Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 z tego co piszesz, to wystarczy wgrać odpowiednie softy i dla DRV i dla BLE i będzie ok. Jeśli nie można się połączyć z BLE, czyli, połączenie nie jest zestawione, to pozostaje flash po kablu, jak w poradniku w tym poście. Jeśli nie ma połączenia ani nie czujesz się na siłach flashować programatorem, to wymiana dashboardu rozwiąże problem, ale to jest dużo droższa opcja niż reflash. Do tego zostaje pytanie: co wgrał brat? Bo jeśli i BLE i DRV, to wymiana samego BLE może nie pomóc, bez reflashu ESC.
o0sheller0o Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 33 minuty temu, Battery_Saver napisał: z tego co piszesz, to wystarczy wgrać odpowiednie softy i dla DRV i dla BLE i będzie ok. Jeśli nie można się połączyć z BLE, czyli, połączenie nie jest zestawione, to pozostaje flash po kablu, jak w poradniku w tym poście. Jeśli nie ma połączenia ani nie czujesz się na siłach flashować programatorem, to wymiana dashboardu rozwiąże problem, ale to jest dużo droższa opcja niż reflash. Do tego zostaje pytanie: co wgrał brat? Bo jeśli i BLE i DRV, to wymiana samego BLE może nie pomóc, bez reflashu ESC. Po podłączeniu hulajki jest takie coś. Może to coś Ci powie o tym, co wgrał.
Battery_Saver Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 czyli da się połączyć. Z tej samej aplikacji wgraj vanille dla Twojej wersji pojazdu i po sprawie
o0sheller0o Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 19 minut temu, Battery_Saver napisał: czyli da się połączyć. Z tej samej aplikacji wgraj vanille dla Twojej wersji pojazdu i po sprawie Łączy się na kilkadziesiąt sekund i rozłącza, ale chętnie spróbowałbym wgrać. Jesteś w stanie mi jakoś wytłumaczyć czym jest vanille albo dać link do poradnika ? Z góry dziękuję
Battery_Saver Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 rozłącza sie, bo masz błąd 14 czyli problem z manetką. Ale taki błąd również jest gdy wgrasz soft na najnowszą wersję pcb kontrolera ESC konkretnie 3.1. Jeśli się tak stało, to obecnie sterownik jest uceglony i nie ma innej opcji jak wymiana sterownika. To jaki masz sterownik można sprawdzić na 100% tylko rozbierając hulajnogę. Sterownik jest w podeście obok baterii a jego rewizja jest nadrukowana na pcb. Zanim cokolwiek zrobisz, musisz dokładnie wiedzieć: - jaki masz model pojazdu - sprawdź na naklejce na boku pojazdu (PRO, PRO-2 ?) - czy to pojazd nowy, czy używany kupiłeś - czy masz gwarancje - czy były robione jakieś mody - co i skąd było konkretnie wgrywane
o0sheller0o Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 27 minut temu, Battery_Saver napisał: rozłącza sie, bo masz błąd 14 czyli problem z manetką. Ale taki błąd również jest gdy wgrasz soft na najnowszą wersję pcb kontrolera ESC konkretnie 3.1. Jeśli się tak stało, to obecnie sterownik jest uceglony i nie ma innej opcji jak wymiana sterownika. To jaki masz sterownik można sprawdzić na 100% tylko rozbierając hulajnogę. Sterownik jest w podeście obok baterii a jego rewizja jest nadrukowana na pcb. Zanim cokolwiek zrobisz, musisz dokładnie wiedzieć: - jaki masz model pojazdu - sprawdź na naklejce na boku pojazdu (PRO, PRO-2 ?) - czy to pojazd nowy, czy używany kupiłeś - czy masz gwarancje - czy były robione jakieś mody - co i skąd było konkretnie wgrywane Mam 2 sterowniki w domu, te koło baterii, jeden czysty, drugi ze złym softem
Battery_Saver Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 bez odpowiedzi na zadane pytania nie pomogę, bo zrobisz gorzej niż jest 1
o0sheller0o Opublikowano 7 Czerwca 2022 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Pojazd bez gwarancji, używany, wgrana vanille dla zwykłej M365, udało mi się wgrać teraz vaniille dla m365 pro ale hulajnoga dalej nie wstaje.
o0sheller0o Opublikowano 8 Czerwca 2022 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udało się ożywić hulajnogę. Po krótce udało się wgrać inne BLE, poźniej kilka prób z wgraniem softu, kilka problemów po drodze, błędy 14, czerwona dioda na wyświetlaczu, ostatecznie wgrany soft pod nazwą "race" - jakiś z youtube. Wymieniony główny sterownik więc udało się bez programatora. Czas roboczy - kilka dni po kilka godzin Elementy robocze - telefon, powyższy poradnik i rady Pana moderatora, czteropak warki mocnej, niezliczone pokłady energii umysłowej. Dziękuję za pomoc, nie polecam się na przyszłość.
ZASPAWANY_DYFER Opublikowano 16 Czerwca 2023 Opublikowano 16 Czerwca 2023 dzień dobry wiem że trochę odgrzewany klotlet ale linki do pobierania programów do flaschowania nie działają ma może ktoś jakieś działające i chciał by pod3esłac z góry dziękuje
Odd Della Robbia Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 Czy w wersji 1S również trzeba coś wylutować z wyświetlacza?
Battery_Saver Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Opublikowano 25 Lipca 2023 Prawdopodobnie tak. Jest to wymagane dla każdej wersji, choć podobno bez usunięcia kondensatora w niektórych sztukach przechodzi flash, tylko nie jest potwierdzone, czy to zamienniki chińskie czy oryginały. Ja zawsze robię wylut.
Mateusz Nowak Opublikowano 8 Czerwca 2024 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Potrzebuje recBinMaster.rar Czy mógłby mi ktoś udostępnić Dziękuję
palibrzuch Opublikowano 30 Września 2024 Opublikowano 30 Września 2024 Witam. W punkcie 11 na screenie jest zaznaczony checksum. W opisie jest aby odznaczyć. Pogubiłem się.Proszę o info.Mam rewizje v3.0 i z tego co znalazłem to mam podłączyć 5V czy jak w opisie 3.3V?PozdrawiamEditNieistotne Zrobiłem na 3.3V i ptaszka tam nie ma. Nie mogę uwierzyć, że ludzie za to na olx chcą 230 zł skoro to max 20 min z rozebraniem hulajki a programator to 19 ziko. Masakra Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Pablo04 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 Witam, z takim błędem ktoś miał do czynienia? Driver ver 3.3, xiaomi essential
Tomasz09 Opublikowano 27 Maja 2025 Opublikowano 27 Maja 2025 Moi drodzy. Posiadam Hulajnogę pro 2. Wszystko działało super przez kilka lat - nawet im zwiększyłem prędkość do 25 za pomocą apki M365 tools, a tu nagle młodociani zachcieli sobie przyspieszyć hulajnogę jeszcze bardziej i wgrali za pomocą aplikacji DownG jakieś oprogramowanie "Race"- Po tym manewrze mamy błąd 27. Nie wiem jakie było oprogramowanie ,sterowniki wyświetlacza BLE wcześniej i BMS, i DRV. Z tego co sprawdziłem to teraz wygląda to tak w aplikacji, płytka wyświetlacza ma takie oznaczenia. Mam Urządzenie ST-Link. Pytanie jakie dane wgrać żeby było tak jak przed ich aktualizacją. Dodam iż nie robiłem aktualizacji w aplikacji Xaomi -dlatego była możliwość przyspieszenia urządzenia o te parę kilometrów. Proszę o poradę.
Rekomendowane odpowiedzi