Skocz do zawartości
  • 0

Który "chińczyk"? Duży Dylemat Do 800Zł

Pytanie

Opublikowano

Siemka ;)

Od prawie roku już planuję kupić Xiaomi lecz co chwilę zapowiadają ulepszony/nowy model. Na początku miałem kupić RedMi 1 ale okazało się, że zapowiedziano 1S. Pomyślałem sobie, że poczekam. Następnie dowiedziałem się o RedMi Note Pro no i na niego się napaliłem. Następnie dowiedziałem się o innych wartych uwagi chińczykach, w tym RedMi 2.

No i do dziś nic nie kupiłem, bo teraz czekam na RedMi 2 z 2GB. :D

Mam wielki dylemat jakiego chińczyka wziąć do ok. 800zł.
Myślę o RedMi Note Pro/RedMi Note 4G/RedMi 2

Moje wymagania:

1. Duży ekran (4,5' to totalne minimum)

2. Nie wiem czy 1GB RAM wystarcza na dzisiaj (głownie FB + GG + przeglądarka + PowerAmp/Aimp i czasem jakieś gry).

3. Single-sim/dual-sim? Jest mi to obojętnie. Chociaż jeżeli miałby to być single to dobrze by było gdyby miał 4G.

4. Dobre wyjście słuchawkowe (aby słuchawki nie grały cicho).

Jak jest dzisiaj z VAT? Kiedyś ludzie mówili, że kuriera nie brać bo to pewniak by zapłacić VAT a brać PP a kiedy indziej było na odwrót. Wiem, że to jest w części loteria ale powiedzcie mi jak zmaksymalizować szansę na niezapłacenie?

Raczej najlepszym sklepem do zakupu Xiaomi będzie iBuyGou. Czy polecacie jakieś inne sklepy?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Zatem biorę Note 3G. Skoro jakoś KK wykorzystuje te 8 rdzeni, jest szansa na Lolipopa, ma więcej RAMu i lepsze GPU to definitywnie wybieram Note Pro DualSim. Dzięki :)

Ostatnie pytanie:

1. Jak sprawdzić oryginalność telefonu PRZED zakupem jak zamawiam np. na allegro czy Aliexpress (i tak planuje kupić na IBG ale pytam na wszelki wypadek)?

2. Paczki z IBG są opakowane w jakiś kolorowy papier (czyt. jak prezenty)?

3. Jakie macie rady zamawiając z IBG? Np. który kurier, czy coś pisać do nich dot. ominięcia podatku itd.

• 0
Opublikowano

Zatem biorę Note 3G. Skoro jakoś KK wykorzystuje te 8 rdzeni, jest szansa na Lolipopa, ma więcej RAMu i lepsze GPU to definitywnie wybieram Note Pro DualSim. Dzięki :)

Ostatnie pytanie:

1. Jak sprawdzić oryginalność telefonu PRZED zakupem jak zamawiam np. na allegro czy Aliexpress (i tak planuje kupić na IBG ale pytam na wszelki wypadek)?

2. Paczki z IBG są opakowane w jakiś kolorowy papier (czyt. jak prezenty)?

3. Jakie macie rady zamawiając z IBG? Np. który kurier, czy coś pisać do nich dot. ominięcia podatku itd.

1. Wgrane MIUI Polska to 100% pewnosci oryginalu

2. Tak pakuja w standarcie

3. DHL, nie trzeba nic pisac. A czy bedzie podatek czy nie to juz kwestia szczescia :)

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Note 3G to ani w ibg, ani Xiaomiforsale. Trzeba szukać na ali. Podam niestety jedną wadę: może pojawić się yellow tint na całym ekranie, nie wiem jak w wersji LTE.

• 0
Opublikowano (edytowane)

No ale jest już sklep europejski, pewny i ceny po podatku prawie takie same jak ibg.

Możesz podać namiar?

Note 3G to ani w ibg, ani Xiaomiforsale. Trzeba szukać na ali. Podam niestety jedną wadę: może pojawić się yellow tint na całym ekranie, nie wiem jak w wersji LTE.

Tzn. cały ekran będzie miał lekki żółty odcień? W takim chyba będę mógł oddać to na gwarancję?

W IBG jest Note 3G. Z MiKey'em i Casem.

Aktualnie kurs dolara nie jest korzystny na kupno. Szkoda, że nie kupiłem telefonu wtedy gdy kurs jeszcze wahał się między 3.00 0 a 2.90. Ale to nie czas na gdybanie, będę obserwował giełdę na forum, może trafię na coś ;)

Edit: Jaki GPU w wersji 4G?

Edytowane przez vankosiara
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...