ciapa Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Hejka. Piszę, bo chciałam zapytać, czy ktoś już może miał taką przygodę. Dzisiaj okazało się, że pękło mi szkiełko chroniące tylny aparat w telefonie. Jak, co, kiedy i gdzie, to nie mam pojęcia. Czy ktoś miał już taki problem?
Acid Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Raczej nie było takiego przypadku. Na szczęście to pęknięcie samego szkiełka a nie części w aparacie także ten jest prawdopodobnie nienaruszony i sprawny. Szkiełko to jest częścią pokrywy płyty głównej pod klapką. Aby to naprawić należałoby posiadać taką część: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=614 Na szczęście akurat robię zamówienie na części do serwisu i napisałem prośbę o powyższą ramkę także jak się uda to za jakiś czas będę mógł Ci wymienić to.
ciapa Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Zastanawiałam się właśnie, czy nie zdjąć całego szkiełka, żeby jakieś odłamki nie uszkodziły aparatu. Tylko nie wiem, czy przez to, nie narażę aparatu bardziej.
Acid Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Proponuje rozbić do końca to szkiełko i zakleic taśma biurową. Jest przezroczysta a zabezpieczy soczewki aparatu do czasu wymiany. Wysłane z MI4
Acid Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Mam informacje od dostawcy że ze względu na Nowy Rok dostawę będę miał po świętach czyli w marcu. Także jeśli byś chciała u mnie wymieniać to szkiełko to dopiero wtedy. Wysłane z MI4
ciapa Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Hej. Dzięki za porady. Z chęcią bym skorzystała, ale chyba jednak jakoś sama będę musiała sobie poradzić... Powód? Przebywam obecnie w UK.
Acid Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 No to tak jak pisałem możesz spróbować zamówić sama ramkę do wymiany z linku, który podałem. Wymiana samodzielna jest banalna. Odkręcasz wszystkie śrubki i pewnie podważasz ze dwa zatrzaski i obudowa wyskakuje. Potem wstawiasz nową część i dokręcasz śruby.
Recommended Posts