ciapa Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Hejka. Piszę, bo chciałam zapytać, czy ktoś już może miał taką przygodę. Dzisiaj okazało się, że pękło mi szkiełko chroniące tylny aparat w telefonie. Jak, co, kiedy i gdzie, to nie mam pojęcia. Czy ktoś miał już taki problem?
Acid Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Raczej nie było takiego przypadku. Na szczęście to pęknięcie samego szkiełka a nie części w aparacie także ten jest prawdopodobnie nienaruszony i sprawny. Szkiełko to jest częścią pokrywy płyty głównej pod klapką. Aby to naprawić należałoby posiadać taką część: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=614 Na szczęście akurat robię zamówienie na części do serwisu i napisałem prośbę o powyższą ramkę także jak się uda to za jakiś czas będę mógł Ci wymienić to.
ciapa Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Zastanawiałam się właśnie, czy nie zdjąć całego szkiełka, żeby jakieś odłamki nie uszkodziły aparatu. Tylko nie wiem, czy przez to, nie narażę aparatu bardziej.
Acid Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Proponuje rozbić do końca to szkiełko i zakleic taśma biurową. Jest przezroczysta a zabezpieczy soczewki aparatu do czasu wymiany. Wysłane z MI4
Acid Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Mam informacje od dostawcy że ze względu na Nowy Rok dostawę będę miał po świętach czyli w marcu. Także jeśli byś chciała u mnie wymieniać to szkiełko to dopiero wtedy. Wysłane z MI4
ciapa Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Opublikowano 11 Lutego 2015 Hej. Dzięki za porady. Z chęcią bym skorzystała, ale chyba jednak jakoś sama będę musiała sobie poradzić... Powód? Przebywam obecnie w UK.
Acid Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 No to tak jak pisałem możesz spróbować zamówić sama ramkę do wymiany z linku, który podałem. Wymiana samodzielna jest banalna. Odkręcasz wszystkie śrubki i pewnie podważasz ze dwa zatrzaski i obudowa wyskakuje. Potem wstawiasz nową część i dokręcasz śruby.
Rekomendowane odpowiedzi