kwasik Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Czesc, W moim prawie 3 letnim Redmi ostatnio zaczął szwankować przycisk Power przy zablokowywaniu/oblokowywaniu urządzenia. Przycisk trzeba najczęściej wcisnąć parę razy, jakby pod odpowiednim kątem lub z odpowiednią siłą. Za pierwszym razem nie reaguje praktycznie w ogóle. Wygląda mi to na kwestię mechaniczną. Czy ktoś borykał się z taką sprawą? Czy jest szansa na naprawę tego problemu w rozsądnych granicach finansowych? Dzięki i pozdrawiam.
markof75 Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) Do wymiany przyciski, poszukaj na aledrogo np. tu są xiaomi-redmi-note-3-pro-tasma-przyciskow-bocznych Edytowane 7 Września 2019 przez markof75 1
kwasik Opublikowano 8 Września 2019 Autor Opublikowano 8 Września 2019 Dzięki, zamówiłem, myślę, że wymiana nie powinna być trudna. Czy robiłeś to może i trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę?
kwasik Opublikowano 11 Września 2019 Autor Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Czesc, Wymiana rzeczywiście jest bardzo łatwa, ale trzeba uważać przy zakupie taśmy. Niestety są sprzedawane dwie wersje. Ja kupiłem w ciemno wersję ze skośnym odcinkiem taśmy i nie pasuje do mojej wersji, gdzie potrzebna jest wersja z prostopadłym odcinkiem taśmy. Zdjęcia w załączniku, także w razie czego otwórzcie swój model i porównajcie wygląd taśmy. Co ciekawe, odklejenie, odłączenie i ponowne zamocowanie starej taśmy rozwiązało problem Edytowane 11 Września 2019 przez kwasik
Rekomendowane odpowiedzi