Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma problem, mianowicie zachciało mi się zabawy i kasowałem pamięć podręczną w twrp czyściło Cache oraz Dalvik/ART chache . Niestety usunęło się wszystko zdjęcia itp, telefon ruszył jak bym wcisnął ustawienia fabryczne brak zdjęć itp. Zalezy mi tylko na zdjęciach. Jest możliwośc ich odzyskania?? Pomijam Mi cloud ( częśc była tam) oraz dysk google ( też była tam cześć) jednak nie wysztko było zsynchronizowane.. Jest szansa coś wycisnać i odzyskać? 

Opublikowano

@arto12

Przykro mi, ale nie ma takiej możliwości. Dane skasowane z pamięci wbudowanej telefonu są nie do odzyskania.

Możesz spróbować wejść w kontakt z firmami typu Ontrack, ale prawdopodobnie usłyszysz identyczną odpowiedź. Natomiast jeśli okazałoby się, że mają taką możliwość, to koszt takiej usługi jest wręcz kosmiczny.

Opublikowano

Tak sądziłem... Co prawda z normalnego dysku kompa nie raz odzyskiwałem po formacie ale w tel to trochę inaczej.. zostaje się pogodzić ze strata. Dla potomnych, nie na co zydzic i lepiej większą chmurę czy to od xaiomi czy Googla lepiej kupić. Btw i ustawić auto synchronizację. Szkoda bo teraz tylko w pamięci będą wspomnienia.. nauczyło mnie to jednego ze ze zdjęć zrobionych w tel wybrać kilka i wywołać . Zawsze będą i miłej w gronie się takie zdjęcia ogląda. Może ktoś nie popełni mojego błędu na przyszłość. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie dokońca, że stracone. Z systemów plików unixowych też się da odzyskać pliki, byleby nie nadpisywać partycji. Podłącz do kompa z Linuxem, zrób kopię, np używając komendy dd. No i sobie resztę dogugluj.

• Like 1
Opublikowano

Dzięki, spróbuję jutro coś zdziałać. Dam znać co i jak gdyby komuś się to samo przydarzyło . Tylko małe pytanie czy bootloder musi być odblokowany żeby to zrobić. 

Btw. Jak skorzystam z wirtualnego Linuxa na win to da radę??