Ethreex Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Witam. Zapomniałem pewnego dnia ładowarki z samochodu i tak oto na imprezie zegarek padł a ja go nie miałem jak naładować. Po dwóch dniach i milionie prób poleglem. Czyściłem styki, Zmieniłem podstawkę do ładowania, Kabel, Ładowarkę I nic... Zero reakcji i odzewu. Krótko przed wyłączeniem pokazało tylko że bateria ma 0%. Bateria pewnie do wymiany tylko skąd ją kupić? Da się podładować może zewnętrznie jakoś baterie by jej nie uszkodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 13 godzin temu, Ethreex napisał: Witam. Zapomniałem pewnego dnia ładowarki z samochodu i tak oto na imprezie zegarek padł a ja go nie miałem jak naładować. Po dwóch dniach i milionie prób poleglem. Czyściłem styki, Zmieniłem podstawkę do ładowania, Kabel, Ładowarkę I nic... Zero reakcji i odzewu. Krótko przed wyłączeniem pokazało tylko że bateria ma 0%. Bateria pewnie do wymiany tylko skąd ją kupić? Da się podładować może zewnętrznie jakoś baterie by jej nie uszkodzić? Oczywiście, że się da. Wyjmij i podaj o 1,5V więcej niż jest na tabliczce znamionowej. Jak ma 3,3V to daj jej 5V na minutę. Po takim zabiegu już spokojnie powinno ruszyć ładowanie. Chyba, że padł układ zasilania w zegarku to d*pa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egooo Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 Niestety nie mogę znaleźć tych części nigdzie mój również nie chce ładować a tylko się grzeje .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts