Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kilka pytań odnośnie korzystania z mi boxa s. Chciałbym na nim zainstalować aplikację Vectra TV - w moim pakiecie jest ponad sto kanałów. Czytałem, że sama aplikacja działa. Mi boxa chcę kupić dla rodziców. Korzystają tylko z DVB-T. Moi rodzice są już w podeszłym wieku, dlatego chciałbym aby im maksymalnie ułatwić obsługę, w związku z czym mam kilka pytań. 

1. Czy programy do automatycznego obrotu ekranu uruchamiają się automatycznie po uruchomieniu mi boxa? 

2. Czy samym pilotem jesteśmy w stanie obsłużyć taką aplikację jak Vectra TV? - w tej aplikacji nic się nie wpisuję, po prostu wybiera się z menu kanały.

3. Czy można dodać skrót tej aplikacji na główny ekran lub - lepiej, czy istnieje aplikacja, która po włączeniu mi boxa automatycznie uruchomi żądaną aplikację - w tym przypadku Vectra TV.

Na razie tyle. Z góry dziękuję! 

Opublikowano (edytowane)

Vectra TV Online przeznaczona dla abonentów Vectra dająca dostęp do prawie 100 kanałów TV na żywo. Vectra TV Online nie wymaga rejestracji: wystarczy, że jesteś naszym abonentem i posiadasz dane do logowania w strefie klienta Vectra.

Czyli muszą mieć internet i abonament Vektry. To są nowe koszty.

[1] tak

[2] tak

[3] nie

Poczytaj opinie:

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.vectra.tv&hl=pl&showAllReviews=true

Edytowane przez jadwinin
  • Thanks 1
Opublikowano

Mają internet z Vectry. Siostra mieszka z rodzicami i ma multiroom - na chwilę obecną można mieć w Vectrze tylko dwa dekodery, telewizor od rodziców jest już trzecim. A ja mam bogatszy pakiet ;) Na innym dostawcy internetu jest dostępne mniej kanałów ok. 50. Często korzystam z tej aplikacji na moim telefonie - zero problemów. 

Dziękuję za odpowiedz! 

Opublikowano

Co do samego skrótu aplikacji, która oficjalnie nie jest dostępna na android TV to da się to zrobić. Wystarczy aplikacja App Cloner. https://appcloner.app/

Namiast do automatycznego uruchamiania aplikacji na starcie znalazłem coś takiego, ale nie sprawdzałem. https://play.google.com/store/apps/details?id=news.androidtv.launchonboot

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 4.09.2019 o 11:10, Matheusz napisał:

Co do samego skrótu aplikacji, która oficjalnie nie jest dostępna na android TV to da się to zrobić. Wystarczy aplikacja App Cloner. https://appcloner.app/

Namiast do automatycznego uruchamiania aplikacji na starcie znalazłem coś takiego, ale nie sprawdzałem. https://play.google.com/store/apps/details?id=news.androidtv.launchonboot

Czy możesz łopatologicznie wytłumaczyć jak robić skróty aplikacji dzięki temu programowi? 

Od wczoraj jestem posiadaczem tego urządzenia, poradziłem sobie z instalacją chrome, Vectry jak i innych programów lecz ze zrobieniem skrótów nie mogę sobie poradzić.... 

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy przestawić jedną opcje.

1. Wybierasz aplikacje, której skrót chcesz stworzyć. Szukasz tej opcji.
Screenshot_2019-09-05-15-14-17-230_com.applisto.appcloner.thumb.png.0d55f5360af869440c8466dbf1647a13.png

2. Później zaznaczasz to:

Screenshot_2019-09-05-15-21-25-043_com.applisto.appcloner.thumb.png.ce96e551dc99aea6048e47e9ce579bf3.png

3. Klikasz ok i apk ze wsparciem dla Android TV gotowa.

Warto dodać, że ta aplikacja klonuje zainstalowaną aplikację, więc po całym procesie będziemy mieć dwie te same apki z tym, że jedną widoczną z poziomu ekranu głównego, a drugą tylko w ustawienia -> aplikacje, więc tą niewidoczną należy odinstalować.

Inną opcją, która pozwoli nam zobaczyć niewspierane aplikację jest ten programik - Sideload Launcher.  Można go wyszukać w sklepie z poziomu boxa.  

Edytowane przez Matheusz
Opublikowano
1 godzinę temu, Matheusz napisał:

Wystarczy przestawić jedną opcje.

1. Wybierasz aplikacje, której skrót chcesz stworzyć. Szukasz tej opcji.
Screenshot_2019-09-05-15-14-17-230_com.applisto.appcloner.thumb.png.0d55f5360af869440c8466dbf1647a13.png

2. Później zaznaczasz to:

Screenshot_2019-09-05-15-21-25-043_com.applisto.appcloner.thumb.png.ce96e551dc99aea6048e47e9ce579bf3.png

3. Klikasz ok i apk ze wsparciem dla Android TV gotowa.

Warto dodać, że ta aplikacja klonuje zainstalowaną aplikację, więc po całym procesie będziemy mieć dwie te same apki z tym, że jedną widoczną z poziomu ekranu głównego, a drugą tylko w ustawienia -> aplikacje, więc tą niewidoczną należy odinstalować.

Inną opcją, która pozwoli nam zobaczyć niewspierane aplikację jest ten programik - Sideload Launcher.  Można go wyszukać w sklepie z poziomu boxa.  

Udało mi się właśnie sklonowac chrome i skrót się pojawił tak że dziękuję za pomoc :)

Niestety zauważyłem że przy klonowaniu pojawiają się informacje przy niektórych aplikacjach że mogą nie działać pewne czynności poprawnie a przy innych pewne opcje w ogóle nie będą działać.... 

Co do tej drugiej aplikacji rozumiem że jest to launcher który miał by zastąpić ten org z miboxa? 

Opublikowano

Sideload nie zastępuje oryginalnego. Tworzy skrót, gdzie po kliknięciu mamy liste niewspieranych aplikacji.

• Thanks 1