HeatoN Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Kropka jest bardziej widoczna na białym tle, na czarnym jest praktycznie niewidoczna. Martwy piksel? Wysyłać to na gwarancje?
Xymox4AD Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) Miałem identycznie po rozpakowaniu Redmi 3 kupione w spemall com (CN). Zgłosiłem błyskawicznie do sklepu i po negocjacjach dostałem zwrot 35 USD. Było mi nawet na rękę (im też), bo po obniżce zwrotu miałem klienta, któremu nie przeszkadzała maleńka kropeczka. A wysyłanie spowrotem do CN nie uśmiechało mi się specjalnie. Sprzedałem a po jakimś czasie jasna kropeczka zniknęła i już nigdy się nie pojawiła. Edit: A gdzie kupiony i kto jest gwarantem tego telefonu? Edytowane 2 Września 2019 przez Xymox4AD edit
HeatoN Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 W Proline, gwarancja sprzedawcy.
Xymox4AD Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Pamiętam że ten jaśniejszy punkt jest mało widoczny. I tylko na jasnym tle. (np. w menu). Tam gdzie ciemniej lub granatowo czy czarno, był niewidoczny. Ludzie nawet go nie zauważali. Jednak mnie osobiście nie dawał zapomnieć i popsuł mi radość z nowego telefonu. Na szczęście kupiony lokalnie i możesz się szybko skontaktować i oddać na gwarancję. Daj znać co postanowiłeś.
Rekomendowane odpowiedzi