Dru79 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam Czy jest możliwość zmiany formatu daty w spisie połączeń oraz sms-ów? Obecny format ma postać "MMM d", czyli dzisiaj byłoby "Lut 06", a chciałbym żeby było odrotnie czyli "06 Lut". Grzebałem trochę w dekompilowanych plikach systemowych i szukałem w Contacts.apk, Phone.apk, ale tam nic nie znalazłem. Jedynie w dekompilowanym pliku framework-miui-res.apk znalazłem w stringach taki zapis: "date_of_month" z formatem " %d" oznaczający, że zaraz po krótkiej nazwie miesiąca ma się pojawić spacja a po niej odpowiedni dzień miesiąca. Ale zapis ten nie identyfikuje kolejności miesiąca i dnia miesiąca, jest ona stała.
Acid Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Dobrze jest w MIUI 6 PL. Tu piszesz o MIUI v5 ale tego już nie ruszam także trzeba by przejść na v6. Wysłane z MI4
Dru79 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) no tak, ale posiadam S4 mini, a na ten telefon jest jedynie port v5 od ludzi z dalekiej Rosji. Czy masz może jakieś podejrzenia gdzie tego szukać? Może w któryś plikach smali? Edytowane 6 Lutego 2015 przez Dru79
Acid Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Ee S4 mini czyli korzystasz z jBart? Format dat zmienia się np. w smali do apki SMS ale to zależy bo czasem jak w v6 w nowszych wersjach MIUI przeniosło to do miui.apk czyli frameworka. W v5 nie pamiętam gdzie to było. Ja bym polecał rozpakować rom, potem otworzyć sobie /system/app w terminalu i wykonać pętle for do decompilacji wszytkich aplikacji z res + smali np. for i in *.apk; do apktool d $i; done i potem odpalić jakiś porządny edytor tekstu np. Sublime Text i za pomocą wyszukiwania w plikach wyszukać kombinację nazw zmiennych np. szukaj: "%$1s %$2d " czy w ogóle kombinacji formatu dat np: "MM dd". Bo mając Lut 06 szukasz kombinacji "MM dd". I taki zapis znajdziesz czasem w smali a czasem w res. //Z25: chyba 3xM?, bo MM=numerycznie, a 4xM=pełna nazwa, więc 3xM musi być na skrót
Dru79 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 tak, bawiłem się jBartem. Będę teraz musiał jeszcze raz zdekompilować ROM jBartem z zaznaczoną opcją dekomilowania smali (jestem na Windowsie). I wtedy trzeba szukać, tylko dobrze by było wiedzieć czego szukać, miesiąc będzie na pewno MMM, dzień d.
Makabra Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 Witam. Mam miui 40.0.0, wiem że stary no ale na razie taki będzie. Chciałbym dowiedzieć się o jedną rzecz dotyczącą smsów. Czy dało by się dodać do tej aplikacji która jest wbudowana przy każdym dymku godzinę przyjścia każdej wiadomości? Obecnie muszę klikać menu i szczegóły. Ewentualnie czy można podmienić tę aplikację na nowszą wersję która by to już posiadała? W SE ArcS miałem właśnie takie dymki
Numb Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 W oryginale chyba było coś w tym stylu, ale Acid zamienił na ptaszki, które moim zdaniem są lepsze
Makabra Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Takie debilne pytanie zadam. O jakich ptaszkach rozmawiamy:-D Edytowane 15 Maja 2015 przez Makabra
Acid Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Nie pamiętam jak było w v5 ale obecnie w v6 czas wiadomości wyświetla się na każdym dymku. Wysłane z MI Note
Makabra Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Czy wersja apki z v6 podejdzie do v5 i czy to wyświetlanie daty jest tylko od tej apki zależne? W sumie to mi specjalnie na tym nie zalezy, ale jeśli byłaby to tylko kwestia podmiany apk to bym zaryzykował
Acid Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Oczywiście nie ma takiej możliwości. Wysłane z MI Note
Makabra Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) A nie kojarzysz czasem żeby np. w jakimś Chińskim ROM'ie v5 była apka smsowa która ma te timestampy? Jeśli nie było takowej to temat odpuszczę bo na v6 na razie jeszcze nie będę przechodził. W obrębie v5 chyba apki można podmieniać i powinny działać? Edytowane 16 Maja 2015 przez Makabra
Acid Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Teoretycznie jeśli apka jest mniej więcej z tej samej wersji to tak. Wysłane z MI Note
Gaca Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Da się zrobić w Miui V7 żeby wyświetlało datę i godzinę przyjścia każdej wiadomości bez wchodzenia w szczegóły ??
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi