Sajlenty Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Cześć. Mam taki problem z mi4, że w pewnym momencie jak oglądałem film na YouTube padł mi dźwięk. Juz kilka razy tak miałem, ale wystarczyło wyłączyć aplikacje i działało. A teraz padł cały głośnik. Działają podłączone słuchawki, działa też głośnik od rozmów. Ale ten główny, u dołu telefonu - nic. Reset telefonu nie pomógł, wipe tez nie. Idzie coś z tym zrobić czy trzeba serwisować?
Sajlenty Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Nikt nie spotkał się z takim problemem?
funny2k10 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam podobny problem z głośnikiem tylko że w moim przypadku po restarcie telefonu działa prawidłowo przez jakiś czas .... czy ktoś wie dlaczego ? (odrzuciłbym uszkodzenia mechaniczne, bo kobieta się z telefonem jak z jajkiem obchodzi) czy po prosty niechybnie zmierza to wymiany głośnika ?
zielonyBB Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam podobny problem z głośnikiem tylko że w moim przypadku po restarcie telefonu działa prawidłowo przez jakiś czas .... czy ktoś wie dlaczego ? (odrzuciłbym uszkodzenia mechaniczne, bo kobieta się z telefonem jak z jajkiem obchodzi) czy po prosty niechybnie zmierza to wymiany głośnika ? Probowales kalibracji PA Speaker ? Wiem ze może się okazać problem sprzętowy ale nie zaszkodzi sprawdzić Tapnięte z MI4
Marvinka Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam podobny problem z głośnikiem tylko że w moim przypadku po restarcie telefonu działa prawidłowo przez jakiś czas .... czy ktoś wie dlaczego ? (odrzuciłbym uszkodzenia mechaniczne, bo kobieta się z telefonem jak z jajkiem obchodzi) czy po prosty niechybnie zmierza to wymiany głośnika ? A nie masz może pan jakichś dziwnych planów zasilania/czasów ciszy ustawionych? W Marvinkowej Xiaomince się kiedyś głos w grach wyłączał. Problemem było właśnie źle zdefiniowane czasy automatycznego przełączania w inne niż domyślne tryby.
funny2k10 Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 To po kolei Niespodziewanie telefon znów działa poprawnie ... nie wiem czy to aktualizacja pomogła czy może pole magnetyczne ziemi ... ale wszystko działa. Trybów zasilania ten telefon nie ma ustawionych bo moja niewiasta się na nie obraziła Sprawdzę jeszcze kalibrację, na pewno nie zaszkodzi.
Rekomendowane odpowiedzi