Shadowman7 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Pomimo wyłączenia automatycznej jasności, to jak telefon jest na maksymalnej jasności na dworze robi się nawet jaśniejszy w mocnym słońcu po czym się robi ciemniejszy w ciemnym otoczeniu. Jak jadę w autobusie i się zmienia słońce, to cholery idzie dostać bo nienawidzę zmiennej jasności ekranu. I nie wiem czy to jest jakaś ekstra funkcja, że jaśniejszy ekran w słońcu czy jakiś jeden z licznych bugów MIUI, albo błąd fabryczny mojego egzemplarza. Macie może podobnie? Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez Shadowman7
Antyhaker Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Przecież to zwyczajne zwiększenie kontrastu w mocnym oświetleniu - mechanizm znany nie od dzisiaj.
Zenderable Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 W ustawieniach wyświetlacza wejdź w "Kontrast i kolory". Wybierz np. "ciepłe" i kontast standardowy zamiast automatycznego. Może to coś pomoże.
Shadowman7 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) @Zenderable Ciekawe, bo mam niby ustawione zwiększony kontrast, a jest osobna opcja automatyczny, co by bardziej wskazywało, że tamta opcja powinna robić te skoki, a nie "zwiększony", zaś przy standardowym nie da się w ogóle wybrać odcienia tylko w automatycznym, co się mija trochę z logiką jak jest automatyczny to i tak się będzie zmieniał, a standardowy kolory są tak wyblakłe, że bez sensu jest to zmieniać. Podejrzewam, że to rzeczywiście może być jakiś feature ekranu, co pisze @cincin27, a jak zwykle Xiaomi chce uszczęśliwić na siłę i nie wiadomo, jak to wyłączyć. Na XDA oczywiście maja w czterech literach, a może jakiś developer wie o co chodzi. Z resztą to widać jakby podświetlenie skakało, a nie kontrast bo wtedy to bardziej by wizualnie na zmianę intensywności wyglądało, a tak nie jest. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez Shadowman7
Rekomendowane odpowiedzi