Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Uszanowanie!

W innym poście pisałem o samoczynnym wybieraniu numeru, gdy telefon jest w kieszeni, jednak po aktualizacji do 10.3.4.0 problem się nie pojawił, ale wersja ta przyniosła ze sobą kolejny bubel.

Niemal za każdym razem po uruchomieniu aparatu ekran jest czarny i nie reaguje na dotyk. Zarówno otwarcie apki aparatu, jak i inicjowanie go przez inne apki (facebook, skaner). 
Jeśli już aplikacja uruchomi się prawidłowo i kamera przesyła obraz do wyświetlacza, to i tak aparat łapie chwilowy 'lag' i dopiero po paru sekundach jest gotowy do zrobienia zdjęcia. Czy to może być wina samej apki aparatu, czy coś 'poważniejszego'? 

Ponadto parokrotnie zdarzyło się, że telefon po odblokowaniu ekranu również nie reagował. Musiałem ponownie zablokować i odblokować. 

Zainwestowałem w fajny sprzęt, a z każdą kolejną aktualizacją coś się psuje... Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez mrselfdestruct
skleroza
Opublikowano

Witam,

używam często i gęsto aparatu, i ani na chwilę nie napotkałem wymienionych przez Ciebie problemów, a Mi 9 SE posiadam od prawie dwóch miesięcy (zakupiony z polskiej dystrybucji).

Opublikowano

Też nie mam takich problemów z aparatem w swoim egzemplarzu. Jeśli działał prawidłowo na poprzednim sofcie i od tego momentu nie upadł Ci nigdzie, to proponowałbym przywrócenie ustawień fabrycznych softu i instalacje wszystkiego od nowa. Wcześniej możesz wyczyścić pamięć aplikacji aparatu. Będziesz wiedzieć, czy to problem sprzętowy czy z oprogramowaniem. 

Opublikowano

Twardy Reset z przycisków, jeśli problem po aktualizacji jest, mi to pomogło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś po raz pierwszy miałem czarny ekran po uruchomieniu aparatu...Trwało to dobre kilka sekund, zanim nie przeszedłem na inna zakładkę aparatu (wybrałem nagrywanie wideo), i po chwili wszystko zaskoczyło. To jak widać faktycznie jakaś kwestia niestabilnego oprogramowania...