homman Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Czy mieliście problem z przenoszeniem danych z starego xiaomi do nowego? Przy użyciu ustawienia > dodatkowe ustawienia > przenoszenie danych Głownie dla tej opcji oraz pisania sms z i.mi.com wybierałem xiaomi. I.mi.com nie działa już dłuższy czas. A teraz przy przenoszeniu danych mam błąd i nie przenosi mi wszystkich aplikacji. Przeniosło może z 15% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Global? Ja przenosiłem z Redmi Note 5 i żadnego problemu nie miałem - wszystko elegancko poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 10, 2019 Author Share Posted August 10, 2019 (edited) 5 godzin temu, Antyhaker napisał: Global? Ja przenosiłem z Redmi Note 5 i żadnego problemu nie miałem - wszystko elegancko poszło. global najnowszy chyba że to jakieś syfmiui. Masz tak samo ? Edited August 10, 2019 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Wygląda dobrze, ale niech ktoś bardziej obeznany się wypowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 10, 2019 Author Share Posted August 10, 2019 Jeszcze myślę że może kwestia że w pie nie ma na stałe instalowania apek z nieznanego źródła. I gdzieś trzeba coś kliknąć. Albo po prostu ten najnowszy soft jest skopany. Na forum czytam że ciągnie baterie jak szalony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 10, 2019 Author Share Posted August 10, 2019 Jak wyłączyć? Jak instaluję apkę YouTube Vanced mam komunikat aplikacja nie zostala zainstalowana. Nie pyta o zgode ani nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 10, 2019 Author Share Posted August 10, 2019 (edited) Już sobie z Vanced poradziłem. Natomiast ewidentnie coś zabezpiecza xiaomi. Np zauwazyłem że w downloads brakuje mi jednej aplikacji samsunga do kamerki. Kopiuje więc z innego telefonu po USB 2 telefony do folderu download i nie idzie. Nawet nie ma żadnego komunikatu jedynie dźwięk w laptopie. z 53 plików przeniosło jedynie 29! Co ciekawego. Jeśli mam 2 tel podpięte do lapa. Nie mogę kopiować między jednym a drugim. Jeśli zaś skopiuje na pulpit z pierwszego i z pulpitu wyślę do drugiego idzie już bez problemu. Edited August 10, 2019 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 1 godzinę temu, homman napisał: Co ciekawego. Jeśli mam 2 tel podpięte do lapa. Nie mogę kopiować między jednym a drugim. Jeśli zaś skopiuje na pulpit z pierwszego i z pulpitu wyślę do drugiego idzie już bez problemu. To akurat normalnie 3 godziny temu, homman napisał: Jeszcze myślę że może kwestia że w pie nie ma na stałe instalowania apek z nieznanego źródła. I gdzieś trzeba coś kliknąć. Albo po prostu ten najnowszy soft jest skopany. Na forum czytam że ciągnie baterie jak szalony. To "trzeba gdzieś kliknąć" pojawia się każdorazowo przy próbie instalacji spod aplikacji, której nie udzieliłeś jeszcze pozwolenia. Ale to nie ma znaczenia, bo kopia Xiaomi to pomija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 10, 2019 Author Share Posted August 10, 2019 Tylko że jw mi kopia pierwszy raz w życiu nie przechodzi. I nie chodzi tylko o apki z nieznanych źródeł. Tak czy siak zmęczyłem się i dograłem te 70 apek ręcznie. A pliki przerzuciłem przez kompa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts