Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem dlaczego ale Messenger bardzo rozładowuje mi telefon 
Normalne. Wywal go. Jest już wątek odnośnie sotu w MI9 więc ten jest zbędnym normalny sot na MI9 to 5-6 h

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

Opublikowano
5 minut temu, Mungo napisał:

Nie wiem dlaczego ale Messenger bardzo rozładowuje mi telefon 

U mnie jest dopiero na 10 miejscu z 2%, natomiast od zawsze na czele tabeli mam Android i System Android.

Zdarzały się aktualizacje Messengera które wysysały baterię, zwłaszcza wcześniej gdy miałem LG G6. Na Mi9 jeszcze się nie zdarzyło, używam od kwietnia.

Opublikowano

U mnie jest na pierwszym miejscu... I dzisiaj rano mialem 40% ... Ogólnie sporo używam Messengera ale to chyba za dużo troche. Sot to inaczej zakres pracy baterii na włączonym ekranie?

Screenshot_2019-08-04-20-12-04-586_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Moim zdaniem , jak na normalnie używany telefon bez przesadnej dbałości o ubijanie czegokolwiek i energooszczędność, twój czas na baterii jest raczej normalny jak na Mi9.

SoT (Screen on time) - dokładnie tak jak mówisz. Ustaw sobie tryb ciemny w systemie i na Messenger i czarne tapety dla amoled, może oszczędzisz 2,17% baterii w ten sposób :)

A może i więcej ;)

• Like 1
Opublikowano
Moim zdaniem , jak na normalnie używany telefon bez przesadnej dbałości o ubijanie czegokolwiek i energooszczędność, twój czas na baterii jest raczej normalny jak na Mi9.
SoT (Screen on time) - dokładnie tak jak mówisz. Ustaw sobie tryb ciemny w systemie i na Messenger i czarne tapety dla amoled, może oszczędzisz 2,17% baterii w ten sposób
A może i więcej

Sprawdzałem swojego czasu czy jest różnica jak miałem wszystko na ON w autostarcie i nic nie ubijalem a drugim razem ubijanie i autostart na OFF. Bez różnicy. Ja mam sot około 6-7 h

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...