Jacobobbo Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam, Czy zna ktoś sposób na przywrócenie w szczególności zdjęć z pamięci wewnętrznej po wykasowaniu ich przy odblokowaniu urządzenia ? Próbowałem programów do tego typu Recuva ale nie widza one partycji jako telefon. W telefonie próbowałem również kilku aplikacji do przywracania niestety też bez skutku. znalzałem taki tutorial ale niestety nie działa do końca lub nie mogę sobie z nim poradzić. https://howtorecover.me/data-recovery-internal-storage-android-phone-guide?fbclid=IwAR3pbRMK_TjgDSl6yY3vda79JUjOaOkToI7rUxB7gCAz-OhUYxVXAn5CQQg#copy Może ktoś pomóc w temacie ?
Rogeros Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Jacobobbo napisał: Witam, Czy zna ktoś sposób na przywrócenie w szczególności zdjęć z pamięci wewnętrznej po wykasowaniu ich przy odblokowaniu urządzenia ? Próbowałem programów do tego typu Recuva ale nie widza one partycji jako telefon. W telefonie próbowałem również kilku aplikacji do przywracania niestety też bez skutku. znalzałem taki tutorial ale niestety nie działa do końca lub nie mogę sobie z nim poradzić. https://howtorecover.me/data-recovery-internal-storage-android-phone-guide?fbclid=IwAR3pbRMK_TjgDSl6yY3vda79JUjOaOkToI7rUxB7gCAz-OhUYxVXAn5CQQg#copy Może ktoś pomóc w temacie ? niema opcji, partycja była zaszyfrowana i skasowana. Nawet magia tu nie pomoże. Generalnie należy czytać co się robi. Przed każdym odblokowaniem bootloadera program cholernie mocno przypomina z czym to jest związane... :/ Roger
Jacobobbo Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 No niestety mądry polak po szkodzie więc się nie tłumaczę. https://howtorecover.me/data-recovery-internal-storage-android-phone-guide?fbclid=IwAR3pbRMK_TjgDSl6yY3vda79JUjOaOkToI7rUxB7gCAz-OhUYxVXAn5CQQg#copy piszą na XDA, że ta metoda działa z resztą dość popularna ale, utknąłem na find /dev/block/platform/ -name 'mmc*' -exec fdisk -l {} \; > /sdcard/list_of_partitions.txt Niestety tworzy mi na karcie plik list_of_partitions.txt ale pusty. Kopiuje go na dysk ale też pusty. Szukam od godziny jak mogę sprawdzić jak nazywa się partycja główna na urządzeniu żeby przejść dalej, ale niestety już nie wiem jak. Może ktoś z was Jedi wie jak ?
mariusz.ur Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Konsole na pc uruchom jako administrator. W tym pliku tekstowym powinna być lista partycji na telefonie. spróbuj komendy adb shell su (potrzebny root) cat /proc/partitions powinna być lista partycji na telefonie. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez mariusz.ur
Zenderable Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Oj nie wiem czy to zadziała na MIUI z Androidem Pie, bo dane są tutaj szyfrowane. Na przyszłość polecam synchronizować dane z chmurą, w razie zgubienia/kradzieży/awarii dane zawsze są bezpieczne.
Jacobobbo Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Dnia 2.08.2019 o 20:12, dzidexx napisał: Linux, dd all lub data, zamontować .bin/img, odzyskać, odszyfrować? Masz gdzieś do tego jakiś tutorial może ? Chętnie spróbowałbym to zrobić.
Jacobobbo Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dzięki za pomoc, ale nie poradze sobie sam z tym. Włączyłem teraz synchronizację w miui oraz google, żeby tak już nie zrobić nigdy więcej.
Rekomendowane odpowiedzi