Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja ani nikt z forum MIUI POLSKA nie odpowiada za ewentualne uszkodzenie telefonu.

1. Przechodzimy do TWRP i robimy backup (kopię zapasową) partycji DTBO

2. Pobieramy ten interesujący nas plik stąd: https://drive.google.com/file/d/1xqDt4jfGWZtqq79XFiSLf4EasS1QaWYd/view i następnie przerzucamy do folderu z plikami fastboota

2. Restartujemy do bootloadera (fastboot)

3. Wpisujemy odpowiednią komendę, np:

fastboot flash dtbo dtbo66k20_Len.img

4. Wuala! Gotowe. Restartujemy urządzenie.

XDA: https://forum.xda-developers.com/mi-9t/themes/mod-overclock-screen-to-66hz-69hz-miuiq-t3958419

Uwaga! Zalecane jest instalować na wersji 9.8.15.

Opublikowano (edytowane)

Odczucia podobne jak wyższe hz w monitorach, z tym że w grach może być gorzej (<=60 fps). Pewnie wiesz o co chodzi, na tym filmiku widać co i jak:

Edytowane przez densa
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Zenderable napisał:

Wydaje mi się, że gry są limitowane do 60 fps, ale chodzi o samo użytkowanie w systemie. Jest takie wszystko płynniejsze, szybsze.

Może i tak, aż do czasu uszkodzenia wyświetlacza :D

Edytowane przez Antyhaker
  • Like 1
Opublikowano

@Antyhaker

Wydaje mi się, że przy 75Hz istnieje mniejsze prawdopodobieństwo niż przy 87 Hz w Mi 9. ;) Oczywiście wiadomo, każdy robi to na własną odpowiedzialność. Mi osobiście nie pasuje zielonkawy odcień, bo używam czarnego motywu i czarnych tapet.

Opublikowano

Wydaje mi się, że szkoda dla 15 Hz ryzykować ewentualne uszkodzenie ekranu, bardziej liczyłbym, aby wyszedł kernel, który by wprowadził kilka udoskonaleń. 

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Mr X

Tej wersji nie testowałem, ale na poprzedniej była lekko zielona poświata. Ogólnie myślę, że 66 Hz może fajnie działać. Tylko jakby co backup dtbo i lepiej przywrócić przed aktualizacją. Na 100% kompatybilne z 9.8.15 Xiaomi.eu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 godziny temu, Mr X napisał:

U mnie wgranie wersji 72hz sprawiło, że aparat przedni się nie wysuwał. Nie polecam.

"Uwaga! Zalecane jest instalować na wersji 9.8.15." -  na tej wersji instalowałeś?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Instalowałem na miuipolska stable 11.0.5 mod 72hz ale ekran zaczął klatkowac i czytnik nie działal wiec przywróciłem do 60hz. Fajnie tylko chyba nie działa na innym romie niż 9.8.15.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...