dejv_23 Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Witam :) Od dłuższego czasu mam problemy z krótkim czasem działania urządzenia na baterii(w ciągu dnia ładuję telefon pewnie z 10 razy), zacząłem od wymiany baterii, nic się nie zmieniło, myślałem, że bateria wadliwa, więc przysłali mi nową, efekt ten sam. Po naładowaniu maksymalna pojemność baterii wynosiła ok 1300mAh. Zmieniłem więc ROM i dalej nic, procenty uciekają dosłownie w oczach. Dodatkowo ostatnio jest problem z ładowaniem, nie wiem czy to związane z tym czy nie, ale często jak podłącze ładowarkę to ładuje się przez sekundę i przestaje, po paru próbach zazwyczaj zaczyna ładować normalnie. Podczas ładowania telefon się tak nagrzewa, że jakby nie etui to nie dałoby się go utrzymać w dłoni. Czytałem, że mógł paść jakiś układ PMI8994, ale nie wiem. Miał ktoś takie objawy i mógłby coś mi poradzić? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes20u Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 1. Zobacz czy nie ma syfu w gnieździe USB (ja tak miałem i objawy były podobne).2. Telefon się grzeje, bo temperatura zewnętrzna jest wysoka (w zimę tego problemu nie ma).3. Sprawdź czy nie ma jakiś wakelocków.Sent from my MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejv_23 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 Syfu nie ma, raz na jakis czas wyciągam co tam jest Co go grzania to możliwe, aczkolwiek mam go już trzeci rok i taki gorący nie był, dodatkowo on się tak grzeje od zimy już :/ To normalne, że usługi google play aż takie zużycie mają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts