magyarek Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Cześć. Od jakiegoś czasu nie mogę dojść do ładu z odtwarzaczem systemowym (MIUI 10, wersja xiaomi.eu). Uparł się, żeby odtwarzać utwory z folderów wg kolejności alfabetycznej, a ja mam je uporządkowane inaczej. Kiedyś umiał je odtworzyć właśnie w takiej kolejności, w jakiej były w folderze, od kilku wersji za ch...iny. Próbowałam innych odtwarzaczy ze sklepu, ale każdy ma tak samo. Niektóre nawet sobie włączają kolejność losową, a jak odznaczę tę opcję, to - przedefiniowują sobie pojęcie "losowo" i dalej grają totalny miszmasz. Czy ktoś wie, jak to okiełznać? Bo sortowanie wg daty dodania też mnie nie satysfakcjonuje... Kiedyś używałam Sony Walkmana, ale on mi się nie chce zainstalować na MIUI 10
Stashoo Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Mam tak samo teraz tylko że w innych odtwarzaczach mi się układało tak jak powinno, problem z tym że program "muzyka" od xiaomi jest wręcz idealne😮💨🥲
Master Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 (edited) ja korzystam czasami z neutrona - to chyba jeden z lepszych playerów jakie używałem - może interfejs jest trochę mało nowoczesny ale sama apka jest świetna - tam jest masa opcji też związana z playlistami i sortowaniem - może Ci podejdzie akurat ... Edited September 12, 2023 by Master
Guest Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 W metadanych plików MP3 jest możliwość zapisania kolejności utworów w albumie. Można także tworzyć własne playlisty m3u. Większość playerów używa metadanych a nie tylko nazw plików. Używam chyba najbardziej powszechnego playera PowerAmp.
erem Posted February 22, 2024 Posted February 22, 2024 Player Xiaomi nie czyta kolejności utworów w albumie z metadanych. Mimo poprawnie skonfigurowanych tagów ID3 utwory są "nie po kolei". Polecam inny odtwarzacz, np. port Sony Music - przyjazny w wyglądzie i intuicyjny.
Recommended Posts