Skocz do zawartości
  • 0

Baidu Music

Pytanie

Opublikowano

Ok witam musze się zapytać bo do końca nie czaje. Mam v6 i wchodzę w. Aplikacje muzyka i online i tak sobie wyszukuje muzykę. Jest jej całkiem sporo. No i co słucham sobie za darmo? Nic za to nie trza płacić? A jak że ściąganiem tez można? Za darmo? Czemu jak słucham jakiegoś utworu online i dam pobierz to wyskakuje mi tylko biały ekran i nic się nie dzieje

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dziękuję. Można zamknąć. Ogólnie to masakra - miui przecina - za darmo se słuchasz muzyki z całkiem nieźle wyborem wykonawców. I można nawet ściągać - za darmo w jakości 192kbps tak więc całkiem dobrej.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Oczywiście, że legalnie. Według Polskiego prawa możesz pobierać do bólu muzykę, czy filmy tylko nie wolno bez licencji udostępniać. Więc co najwyższej jest to nieetyczne. A i tu miałbym obiekcje, wiadomo.przecież, że znani artyści klepią biedę. :-D

• 0
Opublikowano (edytowane)

Czyli pobierając z chomika muzykę jesteś super legalny?

Jeśli spełnia wymogi art. 23 ustawy o prawie autorskim, to jak najbardziej!

Rozwijając temat, dla tych co pytają, bo nie chce im się sprawdzić: wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego na terenie Polski utworu

Edytowane przez acy
  • 0
Opublikowano

No tak ale na chłopski rozum. Jestem w Polsce i pobieram album nowy Roxette przez Baidu Music (chińska usługa).

Nie płacę nic. Legalne to? Jak się ma jakikolwiek artykuł prawa autorskiego w Polsce do pobierania muzyki z Chin?

Kto ma w takim razie prawa do tej muzyki? Baidu Music gdzie licencja jest do poczytania po chińsku?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Tak jak wasabi napisał, w Polsce można ściągać muzykę czy filmy legalnie do własnego użytku nie łamiąc przy tym naszego prawa, jednak takie działanie jest złamaniem prawa Unii Europejskiej, ale to i tak nie zmienia faktu, bo to prawo UE nie zostało włączone do naszego rodzimego prawa.

"Możemy więc obejrzeć film czy posłuchać muzyki pobranej  z Internetu, jednak tylko w przypadku, kiedy utwór ten został rozpowszechniony publicznie"  Oznacza to, że żadna licencja baidu nas nie obchodzi.

Edytowane przez aQua
  • 0
Opublikowano

No tak ale na chłopski rozum. Jestem w Polsce i pobieram album nowy Roxette przez Baidu Music (chińska usługa).

Nie płacę nic. Legalne to? Jak się ma jakikolwiek artykuł prawa autorskiego w Polsce do pobierania muzyki z Chin?

Kto ma w takim razie prawa do tej muzyki? Baidu Music gdzie licencja jest do poczytania po chińsku?

Jesli utwor mial swoja premiere w Polsce, to jest to jak najbardziej legalne. Jesli nie bylo jeszcze to jest nielegalne. Tak jest w przypadku utworow przedpremierowych.

Chodzi przeciez o ich umieszczenie na swoim nosniku, a nie streamie z Chin.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...