Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI i posiadany smartfon: MIUI v4 (Android 4.1.2 JB) + spolszczenie htc desire a8181 (bravo)

Opis znalezionego błędu / problemu

Witam, mam następujący problem. Podczas usuwania zbędnych aplikacji na telefonie usunąłem przypadkiem aplikację systemową. Wyskoczył mi błąd że aplikacja przestała działać i zgasł ekran. Po ponownym uruchomieniu telefon staje na bootloaderze i dalej nie chcę się włączać. Dodam że telefon mam zrootowanty ale oderwała mi się tasiemka od klawiszy głośności i nie mogę wejść w recovery mode aby wgrać na nowo system z karty sd. Próbowałem podłączać telefon pod usb w nadziei że telefon się uruchomi w trybie debugowania niestety, telefon dalej stoi mimo tego że słychać w komputrze dźwięk podłączenia usb. Czy w tej sytuacji mogę coś zrobić naprzykład z poziomu komputera przez usb? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Hehe ale od samego podłączenia telefonu do USB przecież nic się nie stanie. Telefon ma bootloopa. Podłącz USB i wydaj w terminalu polecenie:

adb devices

Jak masz szczęście to pokaże się id urządzenia. Wtedy wpisz:

adb reboot recovery

To przeniesie do recovery gdzie już sobie zainstaluj rom ponownie.

Wysłane z MI4

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Piszę mi że polecenie adb nie jest rozpoznawalne :/ mimo że w menedżerze urządzeń ustawiłem Android composite adb interface jako sterownik telefonu. 

Edytowane przez Duperq
Opublikowano

Ale jeśli system nie zna adb to przecież nie masz tego zainstalowanego.

Adb i fastboot to programy z Google SDK lub z repozytorium jak masz ubuntu 14 i wyżej.

Opublikowano

Dzięki wielkie ziomek, już myślałem że spiszę telefon na straty. Nie sądziłem że jest sposób. Gdybym cię znał dostałbyś ode mnie kratę piwa za tą przysługę. Pozdrawiam i Życzę Wesołych i Rodzinnych :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...