Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ta apka zawsze powodowała tysiące wakelocków. Zablokowałem ją przez wakelock terminator. Liczba wakelocków spadła, ale problem został...

mogę sie jakos tego pozbyć?

post-2250-0-09658000-1419093737_thumb.pn

post-2250-0-76967000-1419096865_thumb.pn

Edytowane przez Cake
Opublikowano

GCM robi wakelocki po tym jak zablokowalem nlpcollectorwakelock. Nic nie zmieniałem w apkach i nawet nie wiem w jakich tego szukac ;/

Opublikowano

No tak. Jak blokuje się wszystko co się da bez wiedzy to tak jest. Czemu cokolwiek blokujesz? Telefon dobrze chodzi bez tego.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Wygooglowalem i przeczytałem co to robi. Sam też uczyłeś się na błędach. Mam to odblokować i zostawić jak było?

Edytowane przez Cake
  • Like 1
Opublikowano

Skoro to powoduje Ci wakelocki, których nie chcesz, to odblokuj. Chyba to jest logiczne, wyłączyłeś usługę, dostajesz przez to wakelocki od innej i pytasz co masz zrobić, żeby ich nie mieć...

Opublikowano

A gdy tamta usługa była włączona to miałeś raportowanie lokalizacji czy coś w tym stylu? Ewentualnie zrób Kopię MIUI, full wipe i ją przywróć.

Opublikowano

Samo raportowanie lokalizacji warto wyłączyć.

To jest potrzebne raczej tylko w Google Now jeśli się z tego korzysta. Jednak lokalizację zostaw na Oszczędzanie baterii. Często Wakelocki są bo apka chce lokalizacji a jest ona wyłączona lub na tylko GPS.

Np oficjalna aplikacja MBanku jest skopana. Wszystko co dotyczy lokalizacji ofert czy bankomatów w opcjach jest wyłączone. Ale i tak w przypadku ustawienia lokalizacji na tylko GPS włącza się lokalizowanie. W pomieszczeniach naturalnie gps nie ma fixa więc apka wciąż ma wakelocka w tym momencie.

Wysłane z MI4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...