Cake Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Ta apka zawsze powodowała tysiące wakelocków. Zablokowałem ją przez wakelock terminator. Liczba wakelocków spadła, ale problem został... mogę sie jakos tego pozbyć? Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Cake
Numb Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Wygląda na wakelocki spowodowane apką, która używa Google Cloud Messaging, sprawdź ustawienia apek.
Cake Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 GCM robi wakelocki po tym jak zablokowalem nlpcollectorwakelock. Nic nie zmieniałem w apkach i nawet nie wiem w jakich tego szukac ;/
Acid Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 No tak. Jak blokuje się wszystko co się da bez wiedzy to tak jest. Czemu cokolwiek blokujesz? Telefon dobrze chodzi bez tego. Wysłane z MI4
Cake Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Wygooglowalem i przeczytałem co to robi. Sam też uczyłeś się na błędach. Mam to odblokować i zostawić jak było? Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Cake 1
Numb Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Skoro to powoduje Ci wakelocki, których nie chcesz, to odblokuj. Chyba to jest logiczne, wyłączyłeś usługę, dostajesz przez to wakelocki od innej i pytasz co masz zrobić, żeby ich nie mieć...
Cake Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 To powrócą wakelocki z procesu który zablokowalem i wyjdzie na to samo....
Numb Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 A gdy tamta usługa była włączona to miałeś raportowanie lokalizacji czy coś w tym stylu? Ewentualnie zrób Kopię MIUI, full wipe i ją przywróć.
Cake Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wyłączam lokalizacje wszędzie gdzie mogę, bo nie korzystam z tych usług. Zrobię tak jak mówisz
Acid Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Samo raportowanie lokalizacji warto wyłączyć. To jest potrzebne raczej tylko w Google Now jeśli się z tego korzysta. Jednak lokalizację zostaw na Oszczędzanie baterii. Często Wakelocki są bo apka chce lokalizacji a jest ona wyłączona lub na tylko GPS. Np oficjalna aplikacja MBanku jest skopana. Wszystko co dotyczy lokalizacji ofert czy bankomatów w opcjach jest wyłączone. Ale i tak w przypadku ustawienia lokalizacji na tylko GPS włącza się lokalizowanie. W pomieszczeniach naturalnie gps nie ma fixa więc apka wciąż ma wakelocka w tym momencie. Wysłane z MI4
ZduneX25 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jeszcze Menedżer urządzeń Android wyłącz w zabezpieczeniach jak masz włączony (administratorzy urządzenia).
Cake Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2014 Wyłączony, od 16h wakelock doctor czysty. Wygląda na to, że problem rozwiązany
saimon Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 u mnie usługi Google play wyglądają tak
Rekomendowane odpowiedzi