djwheele Posted June 4, 2019 Posted June 4, 2019 Dzień dobry wszystkim. Jestem posiadaczem telefonu Mi5 i od ostatniej aktualizacji do softu MIUI 10.2.2.0 rozpoczęły się moje kłopoty. Byc może jest to zbieg okoliczności ale po aktualizacji MIUI do 10.2.2.0 telefon zaczął drenaż baterii. Dosłownie. W ciągu 40 minut potrafi wyssać cała baterie. Poczatkowo obstawiałem problem z sama bateria i ja wymieniłem ale nie naprawiło to problemu. Wymienilem ładowarkę na inna, oryginalna wraz z oryginalnym kablem - nie rozwiązało to problemu. Wgralem TRWP, zmieniłem soft z globala na 10.0.1.0 stad i niestety drenaż trwa nadal. Czy ktoś mi może pomoc i podpowiedzieć co dalej robić? Wracać do jakiejś wersji 9? Pamietam, ze przed aktualizacja do 10.2.2.0 wszystko było wspaniałe ale teraz jest dramat. Czy jest możliwe by np uszkodził się port ładowania i rozładowywał baterie? Niech mi ktos doradzi co robic dziekuje za pomoc
Adamcom Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 (edited) A dlaczego nie wgrasz najnowszej wersji MIUI 10 xiaomi.eu 9.5.30, rom działa świetnie a bateria na eu trzyma super od wielu wydań. Edited June 5, 2019 by Adamcom
djwheele Posted June 5, 2019 Author Posted June 5, 2019 (edited) Bardzo dziękuje za poradę. czy masz może link do wersji romu o której mówisz dla Xiaomi Mi5? @Adamcom Czy ten link https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/9.5.30/xiaomi.eu_multi_MI5_9.5.30_v10-8.0.zip/download jest Ok ? Edited June 5, 2019 by djwheele
Recommended Posts