mnichul Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Witam, Miałem wcześniej Mi6 i bawiłem się wgrywaniem xiaomi.eu i wszystko śmiagało, płatności zblizeniowe, wchodzenie do TWRP itd. Niedawno zakupiłem Mi9. Dzisiaj minęły dwa tygodnie pozwalające na odblokowanie telefonu. Wrzuciłem najnowszy ROM xiaomi.eu 9.5.9. Było trochę kombinacji ale udało się. Jednak teraz jest problem bo nagle przestało działać uruchamianie do TWRP. Ani przez aplikację Updater ani przez Vol UP i przycisk zasilania. W oby przypadkach telefon po prostu resetuje się i uruchamia na nowo. Na dodatek nie mogę płacić zbliżeniowo przez aplikację IKO ani Google Pay. W IKO wyskakuje błąd , że telefon aktywowany bez karty SIM (????) a w GPay, że telefon może być zrootowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Jakie miałeś TWRP podczas wrzucania softu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnichul Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Wersja 3.3.0 z linku z posta na xiaomi.eu do wersji 9.5.9 https://androidfilehost.com/?fid=1395089523397965531 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Nie o to mi chodzi, konkretnie jakie. Od mauranforio czy wzsx150? Jak uruchomiłeś TWRP to miałeś info było w nazwie co? Bo jeśli nie od wzsx tylko to drugie z błędami to taki będzie efekt. Zainstaluj sobie to, które masz tutaj na forum w dziale modyfikacji i nie będzie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnichul Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Ok, zaraz wrzucę, rozumiem, że tak samo, jak wrzucam pierwszy raz TWRP, komenda "fastboot flash recovery nazwa.img"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 (edited) Tak, dokładnie tak samo, zaktualizowałem tez wpis o najnowszą wersję 0511 (b9). Edited May 16, 2019 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnichul Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 OK, TWRP działa, dzięki za pomoc. Jakiś pomysł dlaczego płatności NFC nie działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 google dba o bezpieczeństwo i nawzajem się prześcigają ci co tworzą roota z tymi od googla którzy bronią się przed rootem. Wkrótce pewnie zacznie działać na jakiś czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 2 minuty temu, mnichul napisał: OK, TWRP działa, dzięki za pomoc. Jakiś pomysł dlaczego płatności NFC nie działają? Tutaj nie pomogę to problem globalny, który (mam szczęście) omija mnie, a płacę codziennie przez Gpay Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnichul Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Czyli rozumiem ruletka? Na niektórych telefonach działa na niektórych nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts