frag Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Posiadam wzmacniacz cyfrowy SMSL AD-18 z którym łączę się przez BT. W momencie gdy połączę do niego Mi 9 lub Mi 5, maksymalny poziom głośności jest na poziomie ok. 30% tego, który występuje po podłączeniu np. Samsungów Galaxy S9+, A5 2017 oraz Nexusa 5, Xperii Neo V i dowolnego laptopa. Czytałem iż jest to popularny problem wynikający z przepisów UE o maksymalnej głośności i tymczasowych rozwiązaniach poprzez zmianę regionu lecz to nie pomaga. Wyłączenie absolutnej głośności w opcjach programistycznych tylko pogarsza sytuację. Podłączając telefon przez adapter na złącze jack poziom głośności jest dobry. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Adam Pogorzelski Opublikowano 26 Czerwca 2019 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ja mam podobny problem ze słuchawkami Creative Outlier Air. Moge podgłosić tylko na 30% powyżej pasek idzie ale głośność się nie zmienia. Poza tym słuchawki nie graja równo na Xiaomi a na kazdym innym telefonie juz tak.
witek_77 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Ja w samochodzie na szczęście nie mam tego problemu, a nawet z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gra najlepiej z wszystkich telefonów. Całe nagłośnienie mam FOCALa i radio JVC i mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że gra tak jak z FLACa z CD. Mam wersję EU EEA.
stereo0 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) nie mam tego problemu z sluchawkami marshall major 3. Nie dosc, ze jest glosno to jeszcze na sluchawkach moge podglosic dodatkowo. A graja cholernie cicho podlaczone po kablu do ps4 xD Edytowane 28 Czerwca 2019 przez stereo0
witek_77 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Spróbuj załączyć opcje programistyczne i tam bliżej dołu jest parę funkcji związanych z bluetooth.
Rekomendowane odpowiedzi