matibu Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 mi9 najnowszy soft stable nie ma internetu podczas połączenia głosowego , bez względy na której karcie ustawie internet orange i play zrywa i nie przywraca internetu aż do wyłączenia i ponownego włączenia danych za pomocą ikonki wtedy internet zaczyna działać aż do momentu kolejnej rozmowy tel.
K4r0lSz Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) To normalne... jest Dual Standby... czyli wyłącza w chwili połączenia głosowego na SIM1 możliwość pracy SIM2. Cytat Tryb standby (Dual SIM Standby, DSS) Obydwie karty są w tak zwanym trybie gotowości (standby) i obydwie są aktywne (działają równocześnie), do czasu wykonania połączenia głosowego, wysłania SMS lub połączenia z Internetem za pomocą jednej z nich. Wówczas, w trakcie np. połączenia tylko jedna karta jest aktywna. Oznacza to, że podczas trwania rozmowy, osoba, która chce dodzwonić się do nas na drugi numer, usłyszy sygnał zajętej linii lub stosowny komunikat, który jest uzależniony od danego operatora. Z kolei my po jakimś czasie (po skończeniu rozmowy) zostaniemy poinformowani SMS’em, że ktoś próbował się z nami skontaktować na drugim numerze. Cytat Tryb aktywny (Dual SIM Active, DSA) Najbardziej zaawansowany tryb dual SIM i jednocześnie rzadko spotykany w smartfonach, a jeśli już to w tych droższych i najdroższych. Wiąże się to z tym, że producent musi trochę przeprojektować urządzenie i wyposażyć je w dwie odrębne anteny GSM. W trybie aktywnym obydwie karty działają równocześnie i pozostają aktywne nawet w chwili, gdy na jednej prowadzimy rozmowę czy korzystamy z Internetu. Przykładowo, podczas trwania połączenia na jednej karcie, zostaniemy od razu poinformowani charakterystycznym dźwiękiem, jeżeli ktoś będzie dobijał się na drugi numer. Co najlepsze, delikwent usłyszy informację, że musi poczekać, bo rozmówca do którego dzwonisz prowadzi obecnie rozmowę, a z kolei my będziemy mogli zawiesić aktualne połączenie i od razu przełączyć się na to drugie. W razie konieczności, możemy czynność powtórzyć, ale w drugą stronę – przełączyć się ponownie na pierwszą rozmowę, nie kończąc (zawieszając) drugiej. W chwili zawieszenia połączenia rozmówca po drugiej stronie usłyszy stosowny komunikat. Edytowane 9 Maja 2019 przez K4r0lSz
matibu Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) No dzięki wielkie to mi dało do myślenia Sprawdzę w taki razie jedno jak ustawie internet na tej karcie na której więcej rozmawiam wtedy będzie internet Ale.jak ktoś zadzwoni na inną SIM gdzie nie mam ustawionego internetu to zerwie net wtedy Chyba dobrze zrozumiałem sprawdzam Tak działa tak.jak pisałem sprawdzone jest internet i nie rozłącza Dzięki za pomoc Edytowane 9 Maja 2019 przez matibu Rozwiązanie
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi