hubixix Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Ostatnio kupiłem telefon Xiaomi redmi note 7. Dostałem informację, że telefon ma wsparcie dla ładowarek QC 4.0. Problemem jest mała dostępność produktów i ich cena. Zastanawiam się nad zakupem ładowarki sieciowej QC 3.0, lecz nie wiem, czy urządzenie będzie w pełni korzystało z funkcji QC 3.0. Czy qualcomm stosuje działanie wsteczne i będę mógł naładować telefon w 1,5h? (Jeżeli znajdziecie ładowarkę sieciową QC 4.0 w dobrej cenie proszę o link)
Ziomek999 Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 To jest coś kosztem czegoś. Czas ładowania kosztem zużycia baterii. Ja mam tanią ładowarkę a allegro którą dodałem dla smarta ale ładuje nie wiele krócej więc taka nie oszczędność. Może jakby kupił z qc4.0 za większą kasę to może była by różnica ale czy warto?
tpawel Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 QC 4.0 są drogie poko co. Zdecydowanie taniej kupi 3.0 , nie ma aż takiej różnicy w prędkości ładowania. W końcu przez cały cykl ładowarka nie ładuje z max mocąWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi