IronCXII Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Witam. Otóż po uruchomieniu Netlixa i wybraniu ścieżki dźwiękowej 5.1,w czasie odtwarzania filmu co kilka minut następuje mocno irytujący zanik dźwięku. Mi Box 4K podłączony kablem HDMI (fabrycznym z MI Boxa), amplituner z pewnością dekoduje DD+ (RX-V 371). Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Radasss Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Problem stary jak Xiaomi Mi Box i Netflix. Rozwiązania nie ma. Ominięciem problemu jest oglądanie Netflixa przez wtyczkę do Kodi i transkodowanie dźwięku z DD+ do DD.
IronCXII Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź . Ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czy to jest przypadłość aplikacji Netflixa na Android TV czy występuje tylko w połączeniu z MI Boxem? Może ktoś się orientuje w tym temacie? Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez IronCXII
Marceli7 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Sony xf9005 z Android TV wysyła przez ARC sygnał DD+ bez żadnych problemów.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
kowal_001 Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Apka netflix na tv Panasonic z 2017 roku również przesyła DD+ 5.1 na głośnik (yamaha yas 207) Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi