Skocz do zawartości

Redmi 7 - Xiaomi, którego nie ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Roztrzaskał mi się mój stary Redmi 3. Roboczy telefon. Żal, bo wciąż działał - i to rewelacyjnie.

Nie myśląc wiele wpadłem na stronę kom******ika i bez zawahania kupiłem Redmi 7. Tani, (w promocji 599zł), 4000mAH. Tego mi trzeba do pracy.

ALE! Redmi 3 (i większość telefonów Xiaomi jakie posiadam w rodzinie) są odblokowane. Z Miui Polska. Więc w te pędy zalogowałem się na moje konta Xiaomi, aby poprosić o wydanie zgody na odblokowanie bootloadera. I tutaj pierwszy szok. Na liście urządzeń NIE MA REDMI 7!!! Redmi 7 NOTE i owszem, ale to chyba nie to samo...

Jak odblokować ten telefon?

Wszedłem na forum, aby poczytać i tu kolejny szok: nie ma działu Redmi 7!!!

WTH? Czy ten telefon jest aż tak słaby, że nikt go nie zauważył?

Proszę o poradę w związku z ewentualnym odblokowaniem.

Opublikowano

Nie jestem ekspertem od MIUI. Zawsze robię tutoriale krok-po-kroku. Ten o odblokowaniu telefonu mówi, aby na en.miui.com w zakładce settings wybrać urządzenie. Podejrzewałem, że to od tego momentu liczone są godziny na przyznanie zezwolenia na odblokowanie bootloadera. Kiedy próbuję odblokować telefon aplikacja zwraca odpowiedź, że nie upłynęło ileś-tam-set-godzin.

Czy to znaczy, że jeśli w w/w zakładce mam teraz zaznaczonego Redmi 7 NOTE (bo nie można nie wybrać niczego), to czas płynie od momentu zapisania ustawień?

Opublikowano

Czas nie płynie od momentu zapisania ustawień, tylko od momentu przypisania konta w Stanie odblokowania Mi albo próbie odblokowania w MiUnlock (o ile pamiętam to pierwsze), więc to co teraz robisz nie wpłynie na ten czas który musisz odczekać, bo i tak musisz odczekać ileś-tam-godzin w MiUnlock.

Opublikowano

"Przypisania konta w Stanie odblokowania Mi"? Wiem, że to pewnie skrót myślowy, ale nie ogarniam o co Ci chodzi z tym stwierdzeniem. Jak przypisać konto w stan odblokowania???

MiUnlock mówi mi dziś że pozostało 333 godzin. Mniej niż wczoraj. Czy to oznacza, że procedura przyznawania pozwolenia jest w toku?

I oczywiście dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi Orjon.

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...