Piotrek27 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Witam posiadam od miesiąca pocofon (pierwszy raz telefon od xiaomi) i mam problem z aplikacją SMS ta systemowa nie spełnia moich oczekiwań (brak ustawień raportu doręczeń itp..) a aplikacje zewnętrzne (textra,yatta) po zainstalowaniu nie działają poprawnie (przychodzące SMS bez dźwięku ) w ustawieniach dźwięk SMS jest wybrany i już nie mam pojęcia co zrobić żeby był dźwięk w tych zewnętrznych aplikacjach
Nezumi Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Przecież normalnie jest raport doręczenia w domyślnej aplikacji SMS, a apki tj Textra działają normalnie, wystarczy je ustawić jako domyślne aplikacje do SMS oraz dać niezbędne pozwolenia...
Motorolka Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 On nigdzie nie napisał że ma Rom Xiaomi.eu. A to wcale nie jest takie oczywiste że skoro tu pisze to znaczy że ma Rom od was.
Nezumi Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 @Motorolka Czy ja gdzieś napisałem, że ma rom od nas? Chociaż w 1 słowie? Nie. Może się zdziwisz, ale Mi8 to nie jest jedyny telefon jaki mam w swoim otoczeniu i nie wszystkie Xiaomi w moim otoczeniu siedzą na Xiaomi.eu... Wyobraź sobie także, że siedziałem i na China i na Globalu... Raporty doręczeń wiadomości normalnie są dostępne w apce SMS. Tak samo Textra, czy też inne apki jej typu działają normalnie na softach Global, bo dlaczego by nie? Ustawienia->Systemowe->SMS->Raporty doręczeń
Motorolka Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Nie widziałem czy na global jest taka możliwość bo sam mam Xiaomi.eu i tu raport doręczenia działa perfekcyjnie bo stałe mam go włączony. Edytowane 28 Marca 2019 przez Motorolka
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Na Globalu na pewno jest (sprawdzę dla pewności jutro rano, kolega ma Redmi 4X obok, ale jestem prawie pewien że ma). Zatem pytanie brzmi, jaka wersja MIUI?
Nezumi Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 15 godzin temu, Orjon napisał: Na Globalu na pewno jest Jest, bo sprawdzałem na Mi8 lite. Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi