ARC Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Cześć Kolega kupił w Hong-Kongu tel Xiaomi Mi4 4G Niestety nie działa w Polsce sieć 3G. Jest tylko EDGE. Jest tam procesor MSM8974AC 2.5GHz Znalazłęm informcję, że: Furthermore, the MSM8974AC supports many wireless technologies: Bluetooth 4.0, WLAN, IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), GSM (GPRS, EDGE), W-CDMA/UMTS (HSDPA, HSUPA, HSPA+, cat.29 DC-HSPA+), MBMS, cat.4 LTE, CDMA2000 (1X RTT, 1 × EV-DO Rel.0/Rev.A/Rev.B, 1× EV-DO Rev.A MC, 1× Adv Rev.A/Rev. and TD-SCDMA. Futhermore the Snapdragon S801 supports Dual SIM Dual Active (DSDA) as the Snapdragon S800 MSM8974AB. A na forum XDA jak odblokować: http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/thread-progress-please-leave-im-updating-t2871269 Czy ktoś próbował już odblokować wszystkie sieci procesora? Ten sam procesor ma chyba Galaxy S5 Sony Z3 i HTC M8?
raf7705 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 To SE ch.... Wersję kupił. Prawidłowa wersja ma snapdragona
Acid Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Co za bzdury... Kolega ma Mi4 TD LTE i nic tego nie zmieni. Wysłane z MI4
raf7705 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Przecież to jest snap. Gdzie to wyczytałeś...
Numb Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 A to są inne liczące się i ogólnodostępne procesory niż Qualcomma i Mediateka (z którego Xiaomi zrezygnowało)? Teraz tylko snapy.
raf7705 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 W google. Masz rację, no to nie wiem? Zapytajcie Acida.
boober Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Masz rację, no to nie wiem? Zapytajcie Acida. Ale czego nie wiesz? To snapdragon oczywiście. Wersja telefonu z chińskim Lte, nie będzie działać WCDMA.
Numb Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Gdyby była sprzętowa możliwość odblokowania, to Xiaomi zrobiłoby to, tak jak w Note LTE, gdzie wspiera i FDD-, i TDD-LTE.
ARC Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. Kolega który kupił tel. będzie zmartwiony Dziwie się tylko, że bez problemu wgrałem tam MIUI 6 Polska i wszystko działa a nie powinien przyjąc tego ROM-u. W niektórych letefonach z MSM8974AC jest WCDMA a w niektórych nie ma...ale w google jest tyle wersi odpowiedzi ile postów napisali i każda jest najprawdziwsza
boober Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. Kolega który kupił tel. będzie zmartwiony Dziwie się tylko, że bez problemu wgrałem tam MIUI 6 Polska i wszystko działa a nie powinien przyjąc tego ROM-u. W niektórych letefonach z MSM8974AC jest WCDMA a w niektórych nie ma...ale w google jest tyle wersi odpowiedzi ile postów napisali i każda jest najprawdziwsza No owszem, sa na razie dwie wersje tego telefonu, WCDMA i TD-LTE, wkrótce ukazuje się jeszcze FD-LTE, która również będzie obsługiwać WCDMA. Wszystkie trzy wersje posiadają ten sam układ Qualcomm. Co do MIUI Polska to nie wypowiem się, bo nie wiem co sprawdza aktualizacja.
Acid Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Dziwie się tylko, że bez problemu wgrałem tam MIUI 6 Polska i wszystko działa a nie powinien przyjąc tego ROM-u. A to czemu? Właśnie nieprawda. Rom MIUIPolska działa bez problemu. MI3 i MI4 mają wspólny rom dla codename: cancro. Akurat tutaj nie będzie różnicy czy to LTE czy WCDMA. ROM MIUI jest wyjątkowo zbudowany i zawiera jako tako system dla MI3 i całego MI4 ze wszystkimi sterownikami. Odpowiednie funkcje odblokowują się dopiero po wykryciu podzespołów w firmware. Dlatego np. masz jedną apkę kamery dla cancro ale na MI3 nie ma takich rzeczy jakie są w MI4. To samo z łącznością z MI4 W i MI4 LTE.
ARC Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) W telefonie kolegi pękł ekran i po sprawie. Ekran działa od połowy w dół. Kupił nowy już z WCDMA. Dziękuję za pomoc. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez ARC
Rekomendowane odpowiedzi