Jump to content

Mi 9 .Recenzja.

ernet

Recommended Posts

Od razu do rzeczy.. ;-)

1. Ekran Amoled wyśmienity- bardzo jasny, szczegółowy i przyjemnie kolorowy. 2. Telefon działa błyskawiczne ( Snap 855 ) kilka/naście aplikacji w tle wcale mu nie przeszkadza, ani nie zwalnia. 3. Polecam od razu włączyć obsługę gestami- działa bardzo szybko i zyskujemy dodatkowe miejsce na ekranie , na dole. 4. Bluetooth- naprawdę duży zasięg ( testowałem na słuchawkach JBL Everest 750). 5. Czytnik linii papilarnych; bardzo ,bardzo szybko. 6. Odblokowanie „twarzą”- bardzo szybko,wystarczy tylko podnieść telefon i odblokowuje się już „w połowie drogi”. UWAGA: dział nawet w ciemnym pokoju. Ja wszedłem do ciemniej łazienki i też „chwycił”. Nie działa w okularach słonecznych :-) ale wystarczy uchylić rąbka twarzy aby się odblokował. 7. Baaaaaaaaaardzo rozbudowane Menu, olbrzymia ilość możliwych personalizacji. 8. Dioda powiadomień ( nieodebrane połączenia, nie przeczytane SMS/MMS jest w górnym, prawym rogu. Bardzo małą niestety, ale widać ją dobrze- białe, jasne światło ). 9. Aparat fotograficzny… hm, zdjęcia robi bardzo dobrze (2 x zoom naprawdę daje radę) ALE.. jak zauważyłem ( EXIF ) gdzie tylko się da „pompuje” max ISO ( pewnie wynika to z braku stabilizacji ). „O dziwo” ;-) nie przekłada się to na gorszą jakość zdjęć, które są bardzo szczegółowe, dość dobrze rozłożone tonalnie – po prostu dobre. SELFIE- zakres „fixfocus” jest dość duży, także nie ma problemu z ustawieniem przez aparat ostrości (widać pojedyncze włosy, naprawdę!). 10. Filmy.. póki pamiętam.., zauważyłem, że przednia kamera super sobie radzi i (podobnie, jak w zdjęciach selfie ) zwraca uwagę ostrością filmu, aż mam wrażenie,że lepiej ostrzy niż z kamery głównej. A’propos...filmy z kamery głównej też są bardzo dobrej jakości IMO. Ustawiam na 4K-60fps. UWAGA niestety brak EIS w tym trybie jest (nie chciałem tego napisać) bardzo zauważalny. Widać to nawet podczas filmowania stojąc w miejscu. No, może zbyt krytycznie do tego podchodzę, ale w MIX 3 było o niebo lepiej. No i jakość dźwięku, to 96kHzwstyd !. Mam wielką nadzieję,że Xiaomi coś w tym temacie poprawi w kolejnym firmware update.

• Haha 1

Temu bliżej do pierwszych wrażeń/opinii niż recenzji... Jeżeli zależy Ci na napisaniu recenzji, posprawdzaj inne tematy z pełnymi recenzjami w tym dziale (np takowa jest w temacie o ninebot) i popraw. Brakuje czysto technicznych informacji, próbek zdjęć, SOT, etc etc... W tej formie będę musiał temat wyrzucić/ukryć, bo niestety działu do Mi9 jeszcze nie ma i nie będę mieć jak scalić ten temat z dyskusją ogólną w dziale Mi9 (różnice w datach/godzinach).

• Like 1

1 godzinę temu, stereo0 napisał:

Czy ja już tego samego dwa razy nie czytałem w zamkniętym temacie o mi9

yep...

1 godzinę temu, ernet napisał:

Trochę długo "powstaje" ten nowy i potrzebny dział " MI 9"

Cierpliwości, nie samym forum żyje człowiek, a aktualnie tylko 1 z aktywnych an forum osób zajmuje się tworzeniem nowych działów. Także jeżeli chcesz napisać recenzję, to zachęcam, takich rzeczy nigdy za wiele, ale niech to też ma formę typowej recenzji :).

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...