Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Mam bipa od dawna i nigdy nie miałem problemów z zapisywaniem treningów ani krótkich ani długich. Po aktualizacji, gdzie w końcu dostałem język angielski zamiast chińskiego, zabrano mi chyba w zamian możliwość zapisywania treningu krótkiego. Wyszło mi 1.94km i niestety wg zegarka nie warto tego zapisywać i tego nie robi. Da się to jakoś zmienić czy zegarek po aktualizacji jest tylko dla maratończyków? 

Pozdrawiam i liczę na pomoc. 

Opublikowano (edytowane)

Dziwne, komunikat "Activity too short and will not be saved" (w modzie MrTomi : " Nie zapisuj ze wzgl na krótki dystans") powinno się pojawić, jeżeli czas trwania treningu wynosi poniżej 5 min, lub nie osiągnięto dystansu 50m. Przy blisko 2km nie powinno być takiego problemu. Jaki rodzaj aktywności mierzyłeś ?

Zwróć uwagę na wpis w instrukcji http://en.amazfit.com/pdf/manuals/Amazfit%20Bip%20User%20Manual.pdf str. 15: "Note: If you ran less than 50 meters, watch will prompt you that "distance  is too short to save".

Edytowane przez walek75
uzupełnienie o user manual
Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem :sad: ok 5,5 km biegu po zakończeniu aktywności komunikat o jej zbyt krótkim trwaniu.

W liczniku kroków < MIFit> widoczna aktywność. Problem z GPS czy coś innego ??? Dodam ze czekałem aż GPS ustali moje położenie i dopiero wtedy zacząłem bieg w ogóle pokazywał mi jakieś dziwne pomiary ok 8 min/km gdzie ta sama trasa z endomondo 5min/1km.

Pozdrawiam

Edytowane przez dariog