Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jestem posiadaczem telefonu Redmi Note 5 od jakiegoś czasu i ogólnie telefon jest prawie doskonały, ale miałem z nim zawsze jeden problem - bardzo lubię słuchać muzyki na słuchawkach i maksymalna głośność tego telefonu na słuchawkach jest dla mnie zdecydowanie zbyt cicha.

W związku z tym zrobiłem research w internecie i znalazłem informację, że jeśli zmienię w ustawieniach region z Polski na np. Szwjcarię (jakiś kraj spoza UE) to maksymalna głośność telefonu powinna się praktycznie podwoić, co jak odkryłem jest prawdą. Ma to podobno związek z jakimiś przepisami obowiązującymi w UE, ale nie zweryfikowałem tego.

W każdym razie chciałem spytać, czy ktoś wie, czy zmiana regionu na Szwajcarię, czy jakiś inny kraj wiąże się z jakimiś opłatami, czy innymi problemami u operatora? (Play), zauważyłem, że gdy mam takie ustawienie to zamiast "LTE" mam w miejscu sieci "4G" i nie jestem pewien co to oznacza.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jest to spowodowne że takie pany z PLAY reklamowali H+ jako 4G, żeby odróżnić 4G (które reklamowano jako H+) od prawdziwego 4G w Polskim regionie napisane jest LTE.