Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od jakiegoś czasu, nie wiem z jakiego powodu, załącza się u mnie, samoczynnie GPRS i pobiera/wysyła jakieś dane. Co prawda kwoty te nie są duże, ale ziarnko do ziarna i przez kilka dni , mam już kilkaset sekundowych połączeń. Czy ktoś może mi powiedzieć jak na stałe zablokować włączanie się przesyłu danych GPRS. Z góry dzięki za pomoc :)

Edytowane przez Michas
Opublikowano

Jak nie czytasz wyskakujących okienek to mogłeś w Panelu Sterowania zezwolić na transmisję danych do aktualizacji baz wirusów. Chyba jeszcze jakaś aplikacja MIUI może kontrolować przesył, przeleć opcje wszystkich to na pewno znajdziesz.

Opublikowano

W ustawieniach sieci masz zaznaczone "zawsze  odbieraj mms"? Może mmsy Ci pobiera albo próbuje wysłać ale przez złe ustawienia mu nie wychodzi i co jakiś czas ponawia próbę? 

Sprawdź w monitorze danych jakie aplikacje maja jakieś zużycie

Opublikowano

Ja miałem tak, że w Play naliczało mi groszowe opłaty za transmisję danych, mimo że przesył danych w telefonie miałem wyłączony. Żeby bez względu na wszystko nie było żadnej transmisji danych komórkowych, to w APN wprowadziłem błędny wpis, no i teraz nie łączy w ogóle z netem przez sieć komórkową. Oczywiście jak chcę Internetu komórkowego w telefonie, to APN edytuję na poprawne brzmienie.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki panowie. Po odznaczałem wszystko co się da w ustawieniach i sprawdzę za kilka dni w "wyciągu" czy coś się zmieniło, a to o czym pisze Krzysztof798 , pomogło swego czasu w iphonie, bo tam to były dopiero jajca z samoczynnym łączeniem się przez sieć 3G. 

Edytowane przez Michas
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...