xytoo Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Cześć, Tydzień temu kupiłem urządzenie Xiaomi mi8 na abonament w play, teraz ustawiłem sobie opcje wybudzana urządzenia ekranu podwójnym stuknięciem ,lecz gdy wybudzić urządzenie to tylko na chwilę pojawia się ekran blokady i zaraz ekran gaśnie. Czy jest to problem oprogramowania, może bug? Zauważyłem, że mam androida 8.1 z nakładką MIUI 10, a Xiaomi mi8 posiada już aktualizacje do androida 9. Jest to moje pierwsze urządzenie marki Xiaomi.
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Na starcie posprawdzaj aktualizacje, jeżeli są najnowsze (en.miui.com/download) to przywróć fon do fabrycznych. Jeżeli używasz jakiegokolwiek szkła ochronnego, które może zasłaniać czujnik, to je zdejmij. 1
xytoo Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 Przywróciłem do ustawień fabrycznych i telefon zaktualizował się do androida 9 i MIUI 10.2.2, sprawdzę właśnie, bo posiadam szkło ochronne, lecz zauważyłem, że przy rozmowach też jest też problem, czujnik nie ustawia jasność, a ustawiona jest automatyczna.
galakty Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 To masz problem ze szkłem. Kup takie z wycięciem.
xytoo Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 Fakt, mam pełne szkło na ekran i jest to właśnie ten problem. Dzięki za pomoc .
Nezumi Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi