Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

moja sprytna żona wróciła dziś do domu z dziwnym objawem w swoim telefonie Xiaomi Mi Mix 2s a mianowicie telefon prosił o hasło jak zwykle ale po wpisaniu twierdził, że nie jest poprawne. Sytuacja była jeszcze bardziej dziwna ponieważ nie działało również odblokowywanie odciskiem palca i włączona jakiś czas temu funkcja odblokowywania twarzą. W związku z tym po paru godzinach szukania i nie znalezienia rozwiązania zdecydowałem się na wipe. Niestety za dużo to nie dało ponieważ teraz po ekranie Kopiowanie aplikacji i danych i wybraniu kopia zapasowa z chmury pojawia się monit "Potwierdź swoje hasło" gdzie dalej nie wiem co wpisać. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i wie jak mu zaradzić? 

blad.png

Opublikowano

Musisz wpisać PIN/wzór(w sposób cyfrowy) zgodnie z tym, co było wcześniej używane. Jest to blokada od Googla. Jeżeli posiadasz TWRP, to możesz z poziomu TWRP usunąć kilka pliczków.

Opublikowano

Dzięki, wcześniej znalazłem poradę polegającą na kopiowaniu numeru i wejściu do opcji (u mnie zadziałało nie z telefonu a z IP bo z telefonu wychodziło do ekranu blokady). Problem w tym, że to co wpisywałem to było prawidłowe hasło (w zasadzie pin) i nie działało. Czy ktoś wie może dlaczego mogło się zmienić hasło w telefonie (albo... dlaczego zamiast pinu telefon prosił o hasło bo w sumie o to się pytał a jak pyta o pin to nie ma takiego napisu PS. hasła nigdy nie ustawiałem, był tylko pin i odcisk palca).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej,

mam ten sam problem na moim Mi 9 z adroidem 9. Janku, czy możesz wytłumaczyć co oznacza, że wpisałeś z IP? Lub mógłbyś podesłać gdzie znalazłeś tą poradę? Od rana nie mogę odblokować telefonu a hasło jest na 100% dobre. Próbowałem reset i nic. Infromuje mnie, że mogę zresetować hasło ale muszę usunąć min. zdjęcia a tego nie chcę robić.

Dnia 3.03.2019 o 12:13, -=JaNeK=- napisał:

Dzięki, wcześniej znalazłem poradę polegającą na kopiowaniu numeru i wejściu do opcji (u mnie zadziałało nie z telefonu a z IP bo z telefonu wychodziło do ekranu blokady). Problem w tym, że to co wpisywałem to było prawidłowe hasło (w zasadzie pin) i nie działało. Czy ktoś wie może dlaczego mogło się zmienić hasło w telefonie (albo... dlaczego zamiast pinu telefon prosił o hasło bo w sumie o to się pytał a jak pyta o pin to nie ma takiego napisu PS. hasła nigdy nie ustawiałem, był tylko pin i odcisk palca).

Edytowane przez bbbartusss
Opublikowano

Witam,

Miałem to samo na telefonie Xiaomi redmi note 7 używałem go ok 2 tygodnie, i to samo się stało. Jako ,że był na gwarancji oddałem go do x-komu (tam został zakupiony) oni go wysłali do xiaomi i tam zdjęli blokadę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 24.05.2019 o 22:03, mirasek5504 napisał:

Witam,

Miałem to samo na telefonie Xiaomi redmi note 7 używałem go ok 2 tygodnie, i to samo się stało. Jako ,że był na gwarancji oddałem go do x-komu (tam został zakupiony) oni go wysłali do xiaomi i tam zdjęli blokadę.