kyniokynio Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam, mam następującą sytuację, pobrałem sobie app do generowania potwierdzeń transakcji w moim banku jednak jest Ona tak skonstruowana że sprawdza os czy jest zrootowany. Po odpaleniu wyskakuje mi że nie mogę z niej korzystać poniewasz os jest zrootowany. Czy jest jakaś możliwość oszukania app? Mam Redmi1S z miui 45.0 najnowsze dostępne. Będę wdzięczny za pomoc Pzdr
pumek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) jest taki programik Lucky Patcher i on może zablokować apke tylko nie wiem o jaki programik chodzi. Ja mam konto w pko bp i tam taka możliwość była. Teraz ta apka już nie sprawdza czy mamy zrootowany telefon. Właściwie to był skrypt, który się stosowało w "lucky" może sie da go dostosować do twojego programu, poszukaj na forum iPmart w wątku o IKO. Albo może wyłączaj root na czas odpalenia apki Edytowane 3 Grudnia 2014 przez pumek
Numb Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wyłączenie roota raczej nic nie da, obecnie aplikacje sprawdzają obecność binarki su.
kyniokynio Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ok zapoznam się a dotyczy app to niemmieckiego banku
ZduneX25 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jest też moduł pod Xposed używałem go do ukrywania roota dla IKO (aplikacja banku PKO), kiedyś. W wyszukiwarkę modułu wystarczy wstukać "root" i czytać opisy.
kyniokynio Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zainstalowałem Xposed i aplikacja wymusiła reboot - teraz nie uruchamia mi się os - HELP ! - zatrzymuje się na logo MIUI Polska
OutSideR Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 ludzie, instaluje sie wsm najnowsze i tyle, co druga osoba ma problem z os po xposed
Numb Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 MiFlash, tutorial Acida w dziale Tutoriale.
OutSideR Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 @ up po co? wystarczy wgrac fastbootem twrp i na pamieci wewnetrznej bd plik od recovery wsm w formacie zip, wystarczy go sflashowac i po problemieXposed-Disabler-Recovery.zip dokladnie tak to sie nazywa
Numb Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Też można, ale dla zwykłego użytkownika łatwiej jest użyć po prostu MiFlash. Nie sądzę, aby wiedział co to fastboot, a co dopiero wgrał TWRP. Wychodzę z założenia, że jak ktoś nie przeczyta o czymś, wgra to i później potrzebuje pomocy to nie ogarnia tematu.
mikc Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 No to wiadomo już czego nie robić. A jak rozwiązać podany w temacie problem dla ludka, który nie ma dużego doświadczenia z narzędziami?
kyniokynio Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja się zasugerowalem i zrobiłem MiFlash - wszystko działa ale szkoda że nie wiedziałem o drugiej metodzie bo 2 dni zajęła mi instalacja i konfiguracja wszystkiego po postawieniu nowego os więc wybór należy do Ciebie
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi