Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam następującą sytuację, pobrałem sobie app do generowania potwierdzeń transakcji w moim banku jednak jest Ona tak skonstruowana że sprawdza os czy jest zrootowany. Po odpaleniu wyskakuje mi że nie mogę z niej korzystać poniewasz os jest zrootowany.

Czy jest jakaś możliwość oszukania app?

Mam Redmi1S z miui 45.0 najnowsze dostępne.

Będę wdzięczny za pomoc

Pzdr

Opublikowano (edytowane)

jest taki programik Lucky Patcher i on może zablokować apke tylko nie wiem o jaki programik chodzi. Ja mam konto w pko bp i tam taka możliwość była. Teraz ta apka już nie sprawdza czy mamy zrootowany telefon. Właściwie to był skrypt, który się stosowało w "lucky" może sie da go dostosować do twojego programu, poszukaj na forum iPmart w wątku o IKO.

Albo może wyłączaj root na czas odpalenia apki

Edytowane przez pumek
Opublikowano

Jest też moduł pod Xposed używałem go do ukrywania roota dla IKO (aplikacja banku PKO), kiedyś. W wyszukiwarkę modułu wystarczy wstukać "root" i czytać opisy.

Opublikowano

@ up

po co? wystarczy wgrac fastbootem twrp i na pamieci wewnetrznej bd plik od recovery wsm w formacie zip, wystarczy go sflashowac i po problemie

Xposed-Disabler-Recovery.zip dokladnie tak to sie nazywa

Opublikowano

Też można, ale dla zwykłego użytkownika łatwiej jest użyć po prostu MiFlash. Nie sądzę, aby wiedział co to fastboot, a co dopiero wgrał TWRP. Wychodzę z założenia, że jak ktoś nie przeczyta o czymś, wgra to i później potrzebuje pomocy to nie ogarnia tematu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No to wiadomo już czego nie robić. A jak rozwiązać podany w temacie problem dla ludka, który nie ma dużego doświadczenia z narzędziami?

Opublikowano

Ja się zasugerowalem i zrobiłem MiFlash - wszystko działa ale szkoda że nie wiedziałem o drugiej metodzie bo 2 dni zajęła mi instalacja i konfiguracja wszystkiego po postawieniu nowego os więc wybór należy do Ciebie

• mrosi zablokował(a) ten temat
  • 8 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...