Jump to content

mi-serwis.pl - naprawa gwarancyjna

tojapiotrek

Recommended Posts

mi-serwis.pl

Czy można ufać temu serwisowi Xiaomi? 

Wysłałem do nich zgłoszenie, odpowiedzieli po paru dniach aby wysłać telefon na adres:

MI-SERWIS.PL
Emilewo 37
62-640 Barłogi (woj. Wielkopolskie)

Telefon jako nowy zakupiony był na buyelectro.pl, a mi-serwis.pl świadczy dla nich usługi gwarancyjne. Jak im wyślę ten telefon to wróci?

Edited by tojapiotrek

• 5 months later...
  • 4 months later...

@Safi, ja bym się nie patyczkował.

Zrób nowe zgłoszenie w ich systemie i napisz w zgłoszeniu, że:

"W związku z brakiem odzewu w kwestii naprawy drona - numer zlecenia #607470 - macie Państwo 48 h na kontakt zwrotny.

W przypadku braku kontaktu, sprawa zostanie zgłoszona do organów ścigania w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa z art. 284 w związku z art. 278 Kodeksu Karnego."

Możesz po prostu wkleić do zgłoszenia tekst z cudzysłowia, który napisałem.

Jeśli nie będzie odzewu, w poniedziałek zgłoś sprawę na Policję. I bez skrupułów, w razie ich tłumaczeń - żadnych nie przyjmuj. W poniedziałek, najpóźniej we wtorek naprawiony dron ma być u Ciebie.

Oczywiście o ile się odezwą, bo musisz mieć świadomość, że z serwisem, a tym bardziej serwisem Xiaomi, to oni niewiele mają wspólnego. Raczej to jakaś fejkowa strona - nie ma nawet danych kontaktowych.

Tu masz więcej danych tego cwaniaczka, łącznie z numerami REGON i NIP firmy:

https://aleo.com/pl/firma/lukasz-kretowicz,-dcc-trade-barlogi

https://www.money.pl/rejestr-firm/nip/666-19-35-788/kod-pocztowy/62-640/

• 5 months later...
Dnia 6.02.2019 o 15:21, tojapiotrek napisał:

jak zakończyła się reklamacja?

mi-serwis.pl

Czy można ufać temu serwisowi Xiaomi? 

Wysłałem do nich zgłoszenie, odpowiedzieli po paru dniach aby wysłać telefon na adres:

MI-SERWIS.PL
Emilewo 37
62-640 Barłogi (woj. Wielkopolskie)

Telefon jako nowy zakupiony był na buyelectro.pl, a mi-serwis.pl świadczy dla nich usługi gwarancyjne. Jak im wyślę ten telefon to wróci?

• 4 months later...

WItam!

Wysłałem do "serwisu" odkurzacz Roidmi F8. Wobec braku reakcji przez 6 tyg zgłosiłem sprawę na Policje z podejrzeniem przywłaszczenia sprzętu. W 2 dni po przesłuchaniu sprawcy odkurzacz wrócił do mnie. Nawet nie chcieli 65zł  "za diagnozę". Co ciekawe sprzęt nie był nawet rozpakowany- wrócił tak jak był wysłany.

TEN SEWRIS TO LIPA I ŚCIEMA- omijajcie go szerokim łukiem.

• 3 months later...