Voltron Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Nie ma osobnego tematu gcam dla naszej maszyny więc założę Ja używam wersji tej z zalecanymi ustawieniami z strony, biblioteki te V6: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog343/ Wgrałem moduł do magiska fix lib mi8se, który można znaleźć na xda w dziale mi8se. Kamerka śmiga elegancko pozą eis niestety, co buguje nagrywanie video w stockowej aplikacji kamery. Niestety też nie robi odbitych lustrzanie selfie ale to można standardowa aplikacja zrobić.Co do samych zdjęć to są one o niebo lepsze od standardowych. Polecam wgrać każdemu. Wytapatalkowane z MI 8 SE
nickl0 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Nocne zdjęcia wychodzą świetnie, ale jest problem z trybem portretowym - na przodzie śmiga, a na tylnym coś nie tworzy tego efektu rozmycia, po prostu wychodzi zwykłe zdjęcie. Przez to chyba też na stockowym aparacie w tym samym trybie zdjęcie wychodzi całe zielone. //Wersja wczorajsza wydaje mi się, że działa gorzej i zdjęcia są jakieś ciemniejsze. Edytowane 4 Lutego 2019 przez nickl0
sp4ubw Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Dla osób bez Magiska dorzucam fix GCam pod TWRP. Wystarczy zrobić flash zipa i cieszyć się działającą kamerą od Google: Link: Mi+8+se+gcam+fix.zip Przetestowane na ostatnim xiaomi.eu (9.1.24), fix powinien działać z każdym kolejnym romem również.
Voltron Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) rozumiem, ze ten fix buguje nadal stockowy aparat? kurde tak popularny telefon i nikt sie nim nie zajmie na poważnie... widać to po ilości pobrań romów edit: wyszla nowa wersja poco v1.5 Edytowane 4 Lutego 2019 przez Voltron
sp4ubw Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 15 minut temu, Voltron napisał: rozumiem, ze ten fix buguje nadal stockowy aparat? Nie mam osobiście tego modelu, sprawdzę jutro w pracy i napiszę.
sp4ubw Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 @Voltron napisz co sprawdzić ze stockowym aparatem. Bo widzę, że działa prawidłowo. Być może, któraś z opcji nie działa, podpowiedz gdzie patrzeć.
Voltron Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 [mention=25858]Voltron[/mention] napisz co sprawdzić ze stockowym aparatem. Bo widzę, że działa prawidłowo. Być może, któraś z opcji nie działa, podpowiedz gdzie patrzeć.Portrait mode, nagrywanie video oraz eis.Wytapatalkowane z MI 8 SE
sp4ubw Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Sprawdzone, portet - zieloność, stabilizacji brak. Filmy działają poprawnie.
janusz97s Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Jest sens instalacji google camera skoro są takie błędy ? 1
caballo795 Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Nie moge znalezc porwnan zdjec dla mi 8 se stock vs gcam. Jest moze ktos w stanie to zrobic, chociaz pare zdjec, albo link jezeli jest to w necie?
Voltron Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Opublikowano 9 Lutego 2019 W dziale mi8 wrzuciłem zdjęciaWytapatalkowane z MI 8 SE
janusz97s Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Faktycznie, gcam robi fotki o wiele lepiej. Działa wam flash przedniej kamerki ?
Voltron Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Opublikowano 12 Lutego 2019 Rozwiązał ktoś problem lub ma wersję gcam, która robi normalne selfie? W sensie odbija lustrzanie Wytapatalkowane z MI 8 SE
markol84 Opublikowano 14 Lutego 2019 Opublikowano 14 Lutego 2019 To nie istnieje jeszcze wersja gcama - stable ? (działająca w 100%) , właśnie przeglądałem temat z forum mi8 - temat "zdjęcia - jak robić?" i widzę , że jest gcam w wersji .apk , na mi 8se też taką znajdę czy wszystko przez TWRP ?
Voltron Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 Ma ktoś pomysł, dlaczego nowe bulidy aplikacji dla mi8/poco nie działają na mi8se? Wytapatalkowane z MI 8 SE
janusz97s Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Po nowej aktualizacji, apka całkowicie się wysypuje i zacina sie. Instalacja na nowo czy jakaś inna możliwość ? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez janusz97s
Voltron Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2019 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ jakby co to pobierzcie sobie MGC_6.2.030_MI9SE_V0d.apk - nie trzeba fixa, można go usunąć z magiska. Wszystko fajnie działa bez kombinacji 1
Klocek87 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 [mention=25858]Voltron[/mention] masz może jakieś sample ze stockowego i gcam żeby porównać różnice? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Voltron Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 Chyba działa bo fix nie potrzebny Wytapatalkowane z MI 8 SE
Voltron Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2019 [mention=25858]Voltron[/mention] masz może jakieś sample ze stockowego i gcam żeby porównać różnice? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Zainstaluj i spróbuj sobie. To 2 minuty roboty bez rootaWytapatalkowane z MI 8 SE
Klocek87 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zainstalowałem, zdjęcia zauważalnie lepsze. Aplikacja nie jest wolna od błędów, zdążają się lagi ale użyteczna Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi