Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma osobnego tematu gcam dla naszej maszyny więc założę

Ja używam wersji tej z zalecanymi ustawieniami z strony, biblioteki te V6:

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog343/

Wgrałem moduł do magiska fix lib mi8se, który można znaleźć na xda w dziale mi8se.

Kamerka śmiga elegancko pozą eis niestety, co buguje nagrywanie video w stockowej aplikacji kamery. Niestety też nie robi odbitych lustrzanie selfie ale to można standardowa aplikacja zrobić.

Co do samych zdjęć to są one o niebo lepsze od standardowych. Polecam wgrać każdemu.

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Opublikowano (edytowane)

Nocne zdjęcia wychodzą świetnie, ale jest problem z trybem portretowym - na przodzie śmiga, a na tylnym coś nie tworzy tego efektu rozmycia, po prostu wychodzi zwykłe zdjęcie. Przez to chyba też na stockowym aparacie w tym samym trybie zdjęcie wychodzi całe zielone.

//Wersja wczorajsza wydaje mi się, że działa gorzej i zdjęcia są jakieś ciemniejsze.

Edytowane przez nickl0
Opublikowano

Dla osób bez Magiska dorzucam fix GCam pod TWRP. Wystarczy zrobić flash zipa i cieszyć się działającą kamerą od Google:

Link:

Mi+8+se+gcam+fix.zip

Przetestowane na ostatnim xiaomi.eu (9.1.24), fix powinien działać z każdym kolejnym romem również.

Opublikowano (edytowane)

rozumiem, ze ten fix buguje nadal stockowy aparat? kurde tak popularny telefon i nikt sie nim nie zajmie na poważnie... widać to po ilości pobrań romów

edit: wyszla nowa wersja poco v1.5

Edytowane przez Voltron
Opublikowano
[mention=25858]Voltron[/mention] napisz co sprawdzić ze stockowym aparatem. Bo widzę, że działa prawidłowo. Być może, któraś z opcji nie działa, podpowiedz gdzie patrzeć.
Portrait mode, nagrywanie video oraz eis.

Opublikowano

Rozwiązał ktoś problem lub ma wersję gcam, która robi normalne selfie? W sensie odbija lustrzanie

Opublikowano

To nie istnieje jeszcze wersja gcama - stable ? (działająca w 100%) ,  właśnie przeglądałem temat z forum mi8 - temat "zdjęcia - jak robić?" i widzę , że jest gcam w wersji .apk , na mi 8se też taką znajdę czy wszystko przez TWRP ?

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Po nowej aktualizacji, apka całkowicie się wysypuje i zacina sie. Instalacja na nowo czy jakaś inna możliwość ?

Edytowane przez janusz97s
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

[mention=25858]Voltron[/mention] masz może jakieś sample ze stockowego i gcam żeby porównać różnice?

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
[mention=25858]Voltron[/mention] masz może jakieś sample ze stockowego i gcam żeby porównać różnice?

Zainstaluj i spróbuj sobie. To 2 minuty roboty bez roota

Opublikowano

Zainstalowałem, zdjęcia zauważalnie lepsze. Aplikacja nie jest wolna od błędów, zdążają się lagi ale użyteczna

• Like 1