ck21 Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Urządzenie AV nie widzi plików video i grafiki z Mi3 - ani przez BT ani USB. Jednocześnie przez BT czyta dźwięk z plików video... Z pendrivem nie ma żadnych problemów. Równie dobrze wszystko działało z Nokią E-72... Co zrobić aby AV widział Mi3 jako dysk z danymi? To kwestia systemu? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 W MIUI nie ma już trybu Mass storage, tylko MTP i PTP.
ZduneX25 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzisiaj trafiłem na to: https://drive.google.com/file/d/0B1ASe-2TlWPjMWxQTVRBTWZXMDg/view?usp=sharing, ale nie wiem jak tam dojść, wyskoczyło mi jak aplikacja na telefonie zażądana manualnego przełączenia w PTP. 1
ck21 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dalej "stoję" - ma ktoś pomysł co zrobić aby AV widziało Mi3 jako dysk z danymi? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Napisz w końcu jaki AV bo nic dziwnego, że nikt nie daje pomysłów. Ja w połowie przestawałem czytać... Chodzi o amplituner z kina domowego i chcesz czytać mp3 z telefonu? Jeśli to Twoje AV ma Wi-Fi lub jest po ethernecie w routerze to można próbować przez UPnP. Są ku temu apki w Google Play.
ck21 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Chodzi o samochodowy system AV obsługujący smartpfony via BT ("MyLink"). Obsługuje on zarówno audio jak i video - w tym także aplikacje typu sterowanie telefonem, telefonicznymi (smartphon) aplikacjami audio/video, navi i radio. Komunikacja BT funkcjonuje ale system AV nie czyta tą drogą plików video (widzi nie obsługiwane urządzenie) chociaż jednocześnie czyta pliki audio (nawet te pochodzące z video). Niestety, czytane pliki nie mogą być sterowane z systemu samochodowego co w praktyce oznacza bezużyteczność takiego systemu. Generalnie: problem w tym, że AV nie widzi Mi3 jako dysku z danymi (tak się domyślam). To samo dotyczy podłączenia Mi3 (Miui 5; KK 4.4.4) do PC (Win7) - nie widzę w windzie plików smartphona. Jak zapisać/skasować pliki poprzez PC? skoro brak w Win7 sterownika do Xiaomi? Sorry, że nieco motam ale trochę mnie to przerosło... Sprawa współpracy samochodowego AV z Mi3 via BT dalej aktualna (nierozwiązana)... Sądząc po tym co niżej marne są widoki na rozpoznanie przez AV "urządzenia" Xiaomi bez modyfikacji oprogramowania w samym AV. Co do Win7: menager urządzeń nie znajduje sterownika i ujawnia urządzenie jako nierozpoznane. Jednocześnie wskazuje, że istnieje "urządzenie przenośne", które można "włączyć". Po włączeniu tego urządzenia, Win7 widzi pamięć wewnętrzną Mi3 ! - czyli dobrze... Ostatecznie: W7 nie uruchamia automatycznie sterownika do pamięci wewnętrznej (trzeba ręcznie j.w.) - czyli kiepsko... System "widzi" Mi3 w menadżerze jednocześnie w 3 miejscach: 1/ nierozpoznane urządzenie (źle bo miesza i nie można odinstalować) 2/ stacja dysków CD (poj. 60 MB) - widzi chiński program instalujący sterowniki XP (źle bo nie wiadomo po co to - poza pierwszą instalacją dla XP) 3/ urządzenie przenośne (telefon) - jako pamięć wewnętrzna W eksploratorze widać poz. 2 i 3
Rekomendowane odpowiedzi