Skocz do zawartości

Wybrakowane szkło hartowane - czy da się naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Zamówiłem na alledrogo szkło hartowane do Mi3, takie jak na ali pod tym linkiem:

Przesyłka przyszła elegancko. Nie było żadnych uszkodzeń. Rozpakowałem - wszystko ok. Odpaliłem kilka filmików na yt żeby dokładnie wiedzieć jak to zrobić. Okazało się, że nie jest to wielka sztuka, więc usiadłem i zacząłem działać. Niestety okazało się, że szkło jest wybrakowane. W jednym miejscu nie styka się kompletnie z telefonem (wzięte w czerwone kółko - sorry za jakoś zdjęć, ale to stary sony ericsson). 

Próbowałem delikatnie palcami docisnąć to do telefonu i zerowy efekt. "Odczepiłem" szkło od telefonu. Pomiziałem trochę ręką ( ;D), wziąłem pod odpowiednim kątem pod światło i okazało się, że w tym miejscu jest nienaturalne wybrzuszenie, wyczuwalne dotykiem. 

Napisałem do sprzedającego, zobaczymy co mi odpisze. Obawiam się, ze skończy się na negatywie, czego chciałbym uniknąć, bo to będzie oznaczało, że wywaliłem trochę pieniędzy w błoto. 

Ale mam w związku z tym pytanie: nie wiecie czy może da się to jednak w jakichś sposób "docisnąć" do telefonu? Nie chce niczego zepsuć ani zniszczyć dlatego na razie nie próbuję, ale może ktoś się z czymś takim spotkał? Tak jak pisałem - próbowałem to zrobić delikatnie palcami, ale nic z tego nie wyszło. 

EDIT
Sprzedający jednak zachował się bardzo fair i wysłał kolejne szkło. Temat można przenieść do kosza. 
Edytowane przez Kukurydza
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...