Chwieda Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam Od kilku dni jestem posiadaczem Mi Box S, który miał posiadać poprawki wszystkich błędów. Niestety box cały czas gubi sieć WiFi. Na chwilę obecną jest bezużyteczny. Nic kompletnie nie da się oglądać bo nie ma to większego sensu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Telefony i inne urządzenia działają na sieci bezproblemowo.
Radasss Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Przejściówka USB>RJ45/USB i połączyć kablem boxa z routerem.
Chwieda Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 Niestety mam możliwość połączenia Mi Boxa tylko przez WiFi
KalMar87 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 @Chwieda a gdzie kupiłeś swojego mi box'a s ?? mój przedmówca miał na myśli coś takiego https://allegro.pl/karta-sieciowa-lan-gigabit-usb3-0-hub-usb-3-porty-i6755271178.html
Chwieda Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2019 Mi box kupiony allegro. Tak jak pisałem - nie mam możliwości podłączenia kablem ponieważ oba urządzenia dzieli spora odległość.
Zmorra Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja mam tak samo, nie da się używać mi boxa. Zamówiłem nowy router Netgear r6220 o którym parę osób pisało, że działa im bez zarzutu. Jak go otrzymam i przetestuje dam znać.
KalMar87 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 @Chwieda @Zmorra jakich routerów używaliście/używacie do tej pory ????
Zmorra Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 TP Link TL-WR841N. Ale jak udostępniłem wifi przez hotspot w telefonie, to mi box działał beż problemów.
skrot Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 U mnie bez problemu działa na TL-WR842ND, ale z wrzuconym softem Gargoyle...
Zmorra Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Po zmianie routera wifi działa ale mam problem z HBO GO. Raz działa, raz pokazuje błąd 5.1. Na telefonie również raz działa a raz wyskakuje błąd i komunikat żebym uruchomił raz jeszcze aplikacje. Na hotspocie z telefonu działa bez problemu. Miał ktoś z was taki problem u wie jak sobie z tym poradzić?
Rekomendowane odpowiedzi