hexi Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Cześć. Nie widziałem podobnego zapytania dlatego pytam. Zakupiłem parę dni temu Xiaomi mi 8, wszystko śmiga ale jest jeden problem. W aplikacji kamera po kliknięciu trybu zdjęcie, jak ruszam telefonem lekko na boki w dobrych warunkach oświetleniowych, to wszystko się rozmazuje, przez co zdjęcia wychodzą gorzej niż na trybie ręczny, gdzie warunki są takie same, i nic takiego się nie dzieje. Znalazłem na YouTube identyczny problem jaki ja mam. https://www.youtube.com/watch?v=SI8-FO1BiE4 Ktoś wie czego to może być przyczyną? Smartfon ma najnowsze aktualizacje, MIUI 10 wersja global android 9 itp. Obstawiam, że wina oprogramowania :p Edytowane 30 Grudnia 2018 przez hexi
bezglowy Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Pamiętam, że po zakupie Mi5s plus miałem podobny problem. Wszystko znikło wraz z zainstalowaniem softu od miuipolska. Także albo polecam zainstalować ich soft albo zmienić aplikację do robienia zdjęć ;) 1
galakty Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ale zdajesz sobie sprawę że preview (czyli to co nagrywasz) nie odzwierciedla tego co wyjdzie na zdjęciu? Preview przy wysokim ISO po prostu zwalnia tam do powiedzmy 15 FPS. To nie jest bug żaden.
hexi Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2018 @galakty to dlaczego w trybie ręcznym takiego problemu nie ma? Ta sama jasność a obraz się nie rozmazuje, denerwuje mnie to w trybie " zdjęcie " chociażby dlatego że jak ktoś się poruszy lekko to już jest zdjęcie rozmazane a w tym trybie na ręcznym tego nie ma
galakty Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 U mnie w ręcznym jak mam wszystko na auto to jest tak samo, również laguje. A jak ustawisz sobie ręcznie ISO czy czas to logiczne że podgląd się zmieni. I żadne zdjęcie mi nie wychodzi rozmazane.
galakty Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 No to może masz jakiś syf w sofcie, nie wiem. Zainstaluj jeszcze raz, zrób miflasha czy jakie tam teraz są procedury i tyle. U mnie działa poprawnie i zdjęcia wychodzą super jak na taką półkę cenową.
Nezumi Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Czekaj na aktu systemu lub przejdź na global dev i zobaczy, czy tam będziesz mieć to samo. W ostateczności odblokuj BL i sprawdź na naszym sofcie. U mnie nic takiego nie występuje. Zdjęcia są ostre.
hexi Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2018 Sprawdziłem w aplikacji " open camera " i tam tego problemu nie ma
Rekomendowane odpowiedzi